Bogoi se gândeşte la meciul cu Brăila: “Depindem numai de noi”

284

Deşi mai este o rundă până la confruntarea cu Dacia Unirea Brăila, antrenorul Pandurilor, Adrian Bogoi, îşi ţine elevii conectaţi. Gorjenii ar putea scăpa de la retrogradare, chiar în penultima etapă prin jocul rezultatelor, dar tehnicianul nostru pune echipa sa pe primul plan. Cel mai probabil, formaţia noastră ar putea să se salveze şi cu un egal la Dunăre, însă vizitatorii ţintesc victoria. “Primul calcul pe care ni-l facem este vizavi de meciul de peste două săptămâni, cu Brăila. Vrem să mergem acolo şi să câştigăm. Este ultimul nostru joc din campionat, avem două săptămâni să-l pregătim. Mă interesează doar victoria, indiferent ce vor face contracandidatele noastre, pentru că depindem numai de noi. Suntem concentraţi şi aşteptăm cu interes confruntarea. După vom trage linie, vom lua anumite măsuri”, a spus Bogoi. Atmosfera este una încordată la Brăila înaintea deplasării de la Arad. Clubul a renunţat la trei jucători de bază, deşi mai sunt doar două etape din campionat. Este vorba despre Ovidiu Covaciu, Olimpiu Bucur şi Marian Anghelina. Deşi nu înțelege ce s-a întâmplat în curtea adversarilor, antrenorul Pandurilor nu consideră că meciul va fi mai uşor datorită acestor “plecări”. “Nu ştiu ce se petrece acolo, dar să dai jucători afară cu două etape înainte de sfârşitul campionatului…Cred că nu au corespuns din punct de vedere sportiv. Mă gândesc că de asta s-a renunţat la ei, să facă şi un şoc la echipă. Nu ştiu care este politica lor. O să vedem după meci, dacă este un avantaj sau nu, noi suntem interesaţi de jocul nostru, desigur că analizăm şi adversarele, dar depindem numai de noi. Toată lumea este aptă, nu avem probleme nici cu cartonaşele, pentru că urmează etapa cu Târgu Mureş”, a afirmat Bogoi.

Ar rămâne la Târgu Jiu
În ciuda dificultăţilor financiare cu care s-a confruntat echipa fanion a Gorjului, antrenorul Adrian Bogoi şi-ar dori să continue în oraşul lui Brâncuşi. Acesta a recunoscut că lucrează în condiţii speciale şi a povestit cum reuşeşte să-şi ţină conectaţi elevii în ciuda problemelor cu banii. “Evit discuţiile legate de partea financiară, bineînţeles că mai apar, dar îmi văd mai mult de partea sportivă. Şi eu ca jucător am trecut prin momente dificile, am lucrat la echipe unde nu am fost plătit 6-7 luni, dar marea majoritate a echipelor mi-au dat banii într-un final. Pe minus nu am ieşit, asta le-am spus şi lor. Cred că este al şaselea sau al şaptelea an, incluzând aici şi cariera de jucător, de când sunt la Târgu Jiu. M-am simţit foarte bine aici. Nu-mi fac proiecte pe termene scurte, îmi fac proiecte pe termene medii şi lungi, am încă doi ani contract, dar nu mă leagă un contract, am venit să-mi fac treaba cât pot eu de bine. Sper ca lucrurile să se îndrepte. Am mare încredere că foarte multe lucruri se vor rezolva în perioada imediat următoare. Toată lumea trebuie să ajute echipa să ajungă din nou la un nivel foarte bun”, a mărturisit antrenorul.

Îşi laudă jucătorii
Deşi a avut şi reproşuri la adresa fotbaliştilor săi în timpul sezonului, Adrian Bogoi a admis că echipa a făcut un salt calitativ în ultimele etape. Antrenorul de la Târgu-Jiu consideră că are şi fotbalişti care pot face faţă, în viitor, în Liga 1, dar totul este să muncească pentru acest vis. Bogoi a mai spus că lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul în multe meciuri din liga secundă, dar jucătorii tineri au un potenţial mare. “Avem cea mai tânără echipă din liga a doua şi marea majoritate a jucătorilor au crescut în valoare, s-au mai sudat şi relaţiile, chiar jocul echipei a fost de la meci la meci mai bun. Îi aşteptăm şi în continuare, pentru că performanţa sportivă se face în timp, trebuie şi jucătorii să se maturizeze. Media noastră de vârstă în momentul de faţă este undeva pe la 21 de ani, o echipă matură este undeva pe la 24 de ani. Sunt mulţumit de toţi jucătorii, sunt interesanţi şi pentru echipe de Liga 1. Am jucători Under 21 care sunt căutaţi, plus că au în faţă cel puţin 10-12 ani în fotbalul profesionist. Acesta este marele lor avantaj, sunt tineri. Marea majoritate pot prinde echipe de Liga 1 şi contracte bune”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here