Boeriu: „La Liceul Teologic mai pot fi confirmate cazuri de TBC”

246

Rezultatele finale ale anchetei desfăşurate la nivelul Liceului Teologic din Târgu-Jiu după apariţia cazurilor de TBC nu au fost încă prezentate, însă directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spune că nu este exclus să mai fie confirmate alte cazuri de la contacţi sau suspecţi. Au fost luate toate măsurile privind dezinfecţia unităţii de învăţământ, însă este posibil să se mai confirme alte cazuri în rândul persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii.

Luna trecută, au fost confirmate cazuri de TBC în rândul elevilor şi unei îngrijitoare de curăţenie de la Liceul Teologic din Târgu-Jiu. La această unitate se pare că existau bănuieli de TBC încă de la finalul anului trecut, perioadă în care la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a ajuns un elev suspect de TBC. În urma efectuării testelor de specialitate, rezultatul a fost negativ. Ulterior, în ianuarie, un alt elev de la Liceul Teologic a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie, la el confirmându-se boala. De atunci, elevul se află internat şi urmează tratament de specialitate. Interesant este că la începutul lunii februarie s-a prezentat la aceeaşi unitate spitalicească şi o îngrijitoare de curăţenie tot de la Liceul Teologic, rămânând şi ea internată şi fiind supusă tratamentului. Potrivit unor surse, se pare că sunt confirmate  două cazuri de TBC în rândul elevilor, plus îngrijitoarea de curăţenie.

Pot să mai apară cazuri noi
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) susţine că toate persoanele care au intrat în contact cu bolnavii de TBC sunt considerate contacţi. S-au efectuat radiografii şi alte teste în rândul contacţilor şi al suspecţilor de TBC, rezultatele urmând a fi prezentate ulterior. Tocmai de aceea este posibil să fie confirmate alte cazuri de TBC. „Să sperăm că nu vor mai fi cazuri noi, dar de la contacţi şi de la suspecţi pot să mai fie confirmate cazuri de TBC. Contacţii sunt persoanele apropiate de bolnavii confirmaţi şi sunt şi ei supuşi testării. Suspecţii TBC se pun pe tratament preventiv”, confirmă Marius Boeriu, directorul executiv al DSP Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here