Boeriu devine din director, consilier al DSP Gorj

239

IMG_9839Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, îşi trăieşte probabil ultimele săptămâni în funcţia de şef al instituţiei. Scaunul acestuia va fi puternic zdruncinat în urma reorganizării din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publice din ţară şi a descentralizării sistemului sanitar.

Deoarece este interesat dacă şi cât timp va mai rămâne în funcţia de şef al DSP Gorj, Marius Boeriu a dat o fugă la Bucureşti spre a vedea cum sunt apele în Ministerul Sănătăţii şi a vedea cât de mare este pericolul de a-şi pierde funcţia de conducere pe care o deţine. „Un răspuns clar nu l-am primit, dar urmează o descentralizare şi o nouă organizare în sistemul sanitar naţional. O variantă este ca Direcţiile de Sănătate Publică să aibă sau nu personalitate juridică, şi în urma acestei decizii este posibil să dispară funcţiile de conducere. De asemenea, se poate ca Direcţiile de Sănătate Publică din zona Olteniei să se subordoneze celei de la Dolj, implicit şi DSP Gorj să recunoască funcţia de conducere doar a celei de la DSP Dolj, subordonându-se astfel şefilor de acolo”, a declarat actualul şef al DSP Gorj.

Revine pe fostul post

Boeriu spune că, în eventualitatea în care îşi va pierde funcţia de director, va trece pe postul care l-a ocupat de dinainte de a fi pus în funcţia de conducere, lucru care s-a petrecut în luna aprilie a anului 2009. „Înainte de a fi director am fost medic primar şi consilier superior cu gradul cel mai înalt deoarece altfel nu puteam întruni condiţiile pentru a deveni director. Am mai avut şi alte funcţii în cadrul DSP Gorj şi nu mă tem că voi fi exclus total din instituţie, ci doar nu voi mai fi director”, a precizat Marius Boeriu. Acesta a adăugat că nu şi-a pierdut sprijinul politic oferit de PDL şi că susţinerea partidului contează foarte mult: „Colegii şi conducerea partidului m-au susţinut şi ştiu că am susţinerea în continuare. La toate discuţiile la care am participat am primit confirmări cu privire la susţinerea în funcţia pe care o deţin în prezent”.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here