Boeriu a cerut sprijinul prefectului pentru a angaja doi medici

118

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a ajuns până la prefect pentru a reuşi să obţină avizele necesare scoaterii la concurs a două posturi vacante. DSP Gorj are urgent nevoie de doi medici, directorul Marius Boeriu făcând până acum nenumărate demersuri pentru deblocarea acestora.

Criza de personal din sistemul sanitar a afectat şi Direcţia de Sănătate Publică. Deşi are mai multe posturi vacante, DSP Gorj nu le poate scoate la concurs, angajările în sistem fiind blocate. Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a făcut deja o serie de demersuri, însă până în prezent nu s-a reuşit scoaterea la concurs a posturilor. Acum, speranţa lui Boeriu stă în prefectul judeţului Gorj, cu care a avut o discuţie vizavi de deblocarea a două posturi de medic. „Am discutat cu noul prefect despre deblocarea unor posturi şi scoaterea lor la concurs. I-am cerut sprijinul prefectului, rugându-l să ne ajute să obţinem avizele necesare scoaterii la concurs a două posturi de medic, de care avem nevoie urgent. Prefectul a promis că o să ne ajute prin intervenţiile dumnealui la Bucureşti, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu”, spune Boeriu.

Solicitări la Ministerul Sănătăţii
Conducerea DSP Gorj a mai solicitat, în acest an, deblocarea unui post de medic, solicitarea fiind transmisă Ministerului Sănătăţii. Până la această oră, respectivul post nu a fost deblocat. Totuşi, directorul Marius Boeriu nu îşi pierde speranţa. „În primăvară s-a cerut numărul posturilor absolut necesare în vederea angajării şi noi am dat în raportare un post de medic. Dat fiind faptul că s-au deblocat atât de puţine posturi în acest an, este prea puţin probabil să putem angaja medicul de care avem nevoie. În aceste condiţii, rămâne valabilă regula cu o angajare la şapte posturi vacante”, a menţionat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here