Boeriu: „Funcţionarii din DSP au salarii mai mici decât personalul contractual”

207

boeriuVestea majorării salariilor angajaţilor din sistemul sanitar i-a bucurat destul de mult pe reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Potrivit directorului executiv Marius Boeriu, funcţionarii din această instituţie au salarii mai mici decât personalul contractual. Din acest motiv, majorarea cu 8% a veniturilor acestora este foarte binevenită.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă numărul 19 din 16 mai 2012, publicată în Monitorul Oficial numărul 340 din 18 mai 2012, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează în două etape: „a) cu 8%, începând cu data de 1 iunie 2012, faţă de nivelul acordat pentru luna mai 2012; b) cu 7,4%, începând cu data de 1 decembrie 2012, faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012”. Pentru salariaţii din sistemul bugetar majorarea salariilor înseamnă enorm, fiind un pas spre revenirea la normalitate. În majoritatea instituţiilor publice salariile sunt foarte mici. La Direcţia de Sănătate Publică Gorj, după cum susţine directorul executiv, există şi salarii extraordinar de mici. „Este foarte benefică majorarea anunţată, deoarece salariile sunt extraordinar de mici. Funcţionarii publici din DSP Gorj au salarii mai mici decât personalul contractual”, subliniază Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Boeriu a încasat 3.185 lei în aprilie

Lista veniturilor nete încasate de personalul DSP Gorj în luna aprilie, postată pe pagina de internet a instituţiei, arată că directorul executiv a încasat 3.185 de lei, urmat îndeaproape de directorul executiv adjunct economic: 3.125 lei, directorul executiv adjunct sănătate publică obţinând luna trecută 2.874 lei. Un medic primar din cadrul DSP Gorj a câştigat în aprilie 2.881 lei, iar un medic specialist 2.271. Potrivit directorului executiv Marius Boeriu, discrepanţele între veniturile personalului contractual şi cele ale funcţionarilor publici apar din cauza modului de calcul, funcţionarii având clase şi grade profesionale diferite de-a lungul carierei. Majorarea salarială aprobată de Guvern se va aplica tuturor categoriilor de personal bugetar, astfel că din această vară toţi bugetarii vor primi salarii mai mari cu 8 procente.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here