Boc şi Blaga, în campanie electorală la Gorj

196

IMG_1348Primul ministru, Emil Boc şi secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, vor veni din nou la Gorj, de această dată în campanie electorală. Cei doi democrat-liberali se vor „bate” pentru şefia partidului, iar în judeţul nostru îşi vor prezenta moţiunile. Vasile Blaga şi Emil Boc vor veni, în această săptămână, din nou în Gorj.

Democrat-liberalii ajung la Târgu-Jiu, însă în zile diferite. Ei vin în campanie electorală, fiecare prezentându-şi moţiunea pentru candidatura la şefia PD-L. Zilele exacte nu se cunosc, se ştie doar că Emil Boc va veni însoţit la Gorj de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, cel care conduce campania primului ministru.

Pe cine alege Ruşeţ?

Boc şi Blaga s-au aflat umăr la umăr şi în urmă cu câteva săptămâni, când au participat la Conferinţa Judeţeană a PD-L Gorj, prin care a fost ales în fruntea organizaţiei senatorul Ion Ruşeţ. Atunci cei doi au declarat că nu sunt în campania electorală şi că împreună fac o echipă. Totuşi, delegaţii care i-au însoţit şi care au luat cuvântul în conferinţă au lăsat să se înţeleagă faptul că în curând va urma o „bătălie”, iar Gorjul trebuie să aleagă unul dintre candidaţi.

IMG_1436Echipa lui Ion Ruşeţ a declarat că susţine candidatura lui Vasile Blaga la şefia PD-L. În ce îl priveşte însă pe Ruşeţ acesta a declarat înainte de alegerile interne din martie că îl susţine pe Blaga pentru şefia partidului.

Gabriela Mladin

Start la candidaturi

Emil Boc, Vasile Blaga, dar şi Theodor Paleologu şi-au anunţat oficial, luni, lansarea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al PDL, în evenimente succesive care vor avea loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan. Actualul preşedinte al PDL, premierul Emil Boc, va deschide seria lansărilor, la ora 13.00, cu moţiunea “România dreaptă, România puternică”, împreună cu susţinătorii săi. Emil Boc este susţinut, printre alţii, de Elena Udrea, Roberta Anastase, Raluca Turcan, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, iar Valeriu Stoica este cel care a lucrat la moţiunea lui Emil Boc. Candidatul a invitat la eveniment aproape toţi parlamentarii şi pe cei care au semnat moţiunea sa, dar şi pe cei care încă nu au optat pentru un candidat.

Al doilea îşi va lansa candidatura actualul secretar general al partidului, Vasile Blaga, la ora 14.30, acesta strângând în jurul său susţinători ca Adriean Videanu, Cristian Boureanu, Cezar Preda sau Radu Berceanu. Moţiunea lui Vasile Blaga la care a lucrat şi vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde se intitulează “O Românie dreaptă, o Românie europeană”. Evenimenul organizat pentru Vasile Blaga va fi sobru, cu prezentarea moţiunii şi cu răspunsuri la câteva întrebări. Amândoi candidaţii au ţinut ca lansările să aibă loc la sediul partidului, fiind un moment simbolic.

Deputaţii în special au semnat pentru susţinerea lui Emil Boc, în timp ce majoritatea senatorilor s-au orientat către Vasile Blaga, care este şi el senator. De asemenea, miniştrii au optat pentru şeful Guvernului. În perioada care a urmat de la momentul în care cei doi şi-au anunţat în partid intenţia de a candida au fost tensiuni între cele două grupuri care şi-au lansat şi acuzaţii reciproce, inclusiv de “furt” al titlului moţiunii.

Ultimul îşi va lansa candidatura fostul ministru al Culturii, deputatul Theodor Paleologu, la ora 15.30. De altfel, el abia şi-a anunţat intenţia de a candida, în urmă cu trei zile, cu moţiunea “Privind spre viitor”. Paleologu a arătat că speră să obţină derogarea pentru a candida la această funcţie deoarece nu îndeplineşte condiţia de 5 ani vechime în partid. Termenul până la care trebuie depuse candidaturile pentru şefia PDL este 12 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here