Boc a trasat prefecţilor sarcini de vreme rea

115

VideoconferintaPremierul României, Emil Boc, a întrunit ieri după-amiază o videoconferinţă cu prefecţii din fiecare judeţ al ţării pentru a trasa măsuri în vederea depăşirii vremii nefavorabile din întreaga ţară.

Ieri după-amiază, Boc le-a transmis tuturor prefecţilor să fie în alertă deoarece este cod portocaliu de vreme rece cu ninsori şi viscol în 17 judeţe şi municipiul Bucureşti, şi cod galben pentru alte 14 judeţe. Aceste atenţionări meteorologice urmează să expire în această seară. Din fericire, până ieri, Gorjul nu înregistrase căderi masive de zăpadă care să pună în dificultate circulaţia rutieră şi nici alte probleme cauzate de precipitaţii. Premierul ţării le-a spus prefecţilor să atenţioneze populaţia cu privire la situaţia vremii şi să acorde sprijin cetăţenilor din zonele afectate de viscol şi zăpadă, să fie alături de persoanele aflate în dificultate, vârstnici, bolnavi, ori să asigure cazare şi asistenţă medicală celor care nu au un adăpost. De asemenea, el a cerut cooperare cu forţele de intervenţie de la nivelul fiecărui judeţ, precum şi cu judeţele limitrofe. “Acolo unde condiţiile meteo o impun, instituiţi restricţii de circulaţie dar nu faceţi acest lucru decât dacă este absolut necesar şi doar cu anunţarea prealabilă a participanţilor la trafic şi a cetăţenilor. Vă rog să transmiteţi şi primarilor localităţilor unde există căi de circulaţie blocate, să sprijine şoferii blocaţi în trafic. Urmăriţi menţinerea funcţionării căilor de comunicaţie şi în special a alimentării cu energie electrică. Tot prefecţii trebuie să colaboreze cu societăţile comerciale pentru ca acestea să fie pregătite pentru a acţiona faţă de căderile masive de zăpadă, precum şi cele furnizoare de utilităţi publice. Acestea din urmă trebuie să aibă stocuri pentru a asigura căldura şi apa caldă pentru populaţie”, a declarat premierul Boc.

Solicitări şi de la prefectul Andrei

Ieri, la orele prânzului, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj s-a întrunit în şedinţă extraordinară la sediul Prefecturii Gorj. Liviu Andrei, prefectul judeţului, a solicitat tuturor membrilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să fie pregătiţi pentru a se întruni dacă situaţiile meteorologice din judeţ o impun. “Această şedinţă a fost o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru că este atenţionare cod galben şi, din păcate pentru noi, avem aproape Doljul care este sub cod portocaliu. Am cerut tuturor membrilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să aibă telefoanele deschise şi dacă va fi nevoie ca la două noaptea să convocăm şedinţă extraordinară pentru a lua decizii, să putem să ne întâlnim. La ora actuală drumurile sunt negre. Am cerut şefilor de la Drumurile Naţionale şi Judeţene să monitorizeze situaţia şi să nu avem probleme în această perioadă“, a precizat Liviu Andrei. O altă problemă abordată în cadrul întâlnirii a fost cea a evaziunii fiscale din zona Rânca. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat intensificarea verificărilor în zona montană Rânca: “Începând de astăzi (n.r. ieri) am dat dispoziţie să fie constituite echipe pentru că la Rânca lumea trebuie să fie conştientă că s-a terminat cu evaziunea“.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here