Boboc din Frânceşti, lovit cu lopata şi băgat în ghips! – Soţul procurorului DNA Dumitrache, cercetat pentru lovire şi alte violenţe

479

Un cetăţean din Frânceşti a apelat, miercuri după-amiază, la 112 sesizând că cinci persoane, printre care se afla şi soţul procurorului DNA Bucureşti, Daniela Dumitrache, l-au agresat, respectivul lovindu-l chiar cu o lopată pe care o avea în mână. Nicolae Boboc, în vârstă de 50 de ani, susţine că incidentul a avut loc după ce el şi-a apărat verbal proprietatea de ingerinţa lui Florian Dumitrache, aflat în vecinătatea terenului gorjeanului alături de încă patru muncitori. Dumitrache intenţiona să ridice acolo un gard, limitând proprietatea soacrei sale de cea a lui Boboc, dar ar fi depăşit aliniamentul, lucru care l-a făcut pe vecin să riposteze. În momentul în care omul l-a atenţionat că greşeşte, soţul procurorului DNA l-ar fi lovit peste mână cu o lopată, în timp ce membrii echipei sale de lucru au sărit şi ei asupra lui Boboc. Biroul de presă al IPJ Gorj anunţă că Florian Dumitrache şi încă un tânăr de 24 de ani din judeţul Olt sunt cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe, în urma incidentului de la Frânceşti.

Florian Dumitrache este cercetător ştiinţific la institutul de la Măgurele, el locuind în Bucureşti alături de soţia sa, Daniela Dumitrache, procuror DNA. Cei doi locuiesc însă temporar şi la Frânceşti, unde mama procurorului Daniela Dumitrache deţine o locuinţă, cumpărată cu mai bine de un deceniu în urmă, pe raza comunei Peştişani.
Achiziţionarea locuinţei s-a făcut după ce părinţii procurorului mai aveau un teren în zonă, proprietate unde a avut loc de altfel, miercuri, incidentul în cauză. Terenul în suprafaţă 2063 de mp a făcut însă obiectul mai multor litigii judecătoreşti, deoarece proprietarii se extinseseră ilegal şi pe terenul vecin, deţinut de Nicolae Boboc.
De altfel, cei doi vecini s-au judecat aproape două decenii pentru limita dintre proprietăţi, în cauză având loc şi o executare, realizată tot cu scandal, cu doi ani în urmă, protagonist fiind acelaşi Florian Dumitrache.
Dacă lucrurile se calmaseră însă oarecum în 2013, acestea s-au inflamat iarăşi, miercuri, după doi ani, când soţul procuroarei, însoţit de patru bărbaţi, s-a apucat iar să realizeze limita dintre proprietăţi, în vederea realizării acolo a unui gard.

Echipa, gata de bătaie!
Boboc, ştiind ce păţise, cu doi ani în urmă la realizarea cadastrului, cu vecinii săi, atunci izbucnind un alt conflict la care a participat atunci chiar şi procuroarea şi mama ei, s-a prezentat la faţa locului, urmărind de pe proprietatea sa ce fac cei cinci. Când a văzut că Dumitrache îşi îndeamnă muncitorii să pună limita contrar aliniamentului stabilit de instanţă, intrând abuziv şi pe o parte din terenul său, Boboc i-a atenţionat verbal să nu facă asta.
Membrii echipei abia aşteptau asta că au şi sărit asupra omului, la îndemnul lui Dumitrache, care a început să-l înjure, iniţial, pe vecin. Chiar el, spune Boboc, înarmat cu o lopată s-a aruncat asupra omului, lovindu-l peste mâna dreaptă, ridicată de vecin în apărarea sa. Un altul a sărit asupra lui Boboc şi i-a dat un cap în faţă, lovindu-l în nas, moment în care acestuia a început să-i curgă sânge.
Căzut în urma loviturii, omul nu a fost lăsat să respire, cei cinci sărind asupra sa şi lovindu-l cu pumnii şi picioarele.
“Norocul meu a fost că strigătele mele au fost auzite de un vecin care alarmat a venit la faţa locului. Acesta le-a spus agresorilor să se oprească şi m-a ajutat să sun la 112 ca să anunţ poliţia de cele întâmplate. Sângeram abundent, iar mâna dreaptă mă durea îngrozitor, în momentul în care a venit salvarea şi m-a dus la DSC_0002spital la Târgu-Jiu. Până la venirea poliţiştilor, Dumitrache a luat cele două lopeţi cu care m-a lovit el şi ceilalţi din echipa sa şi le-a aruncat într-o fântână aflată pe proprietatea mea. Ţin să precizez că mă aşteptam la reacţii violente, cu o zi înainte de incident anunţând chiar la postul de poliţie Peştişani că s-ar putea întâmpla ceva urât, ştiind caracterul lui Dumitrache din rândul trecut. Am şi depus o plângere, marţi, la Poliţia Peştişani prin care anunţam că respectivul mi-a tăiat abuziv şase butuci de vie şi mi-a sustras de pe terenul meu cinci stâlpi, de fier şi lemn, care susţineau via. Poliţiştii mi-au zis să stau liniştit că astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple. A doua zi am ajuns însă l-a spital cu mâna fracturată, dar şi cu o plagă în zona nasului şi el fracturat”, spune Nicolae Boboc.

Medicina Legală: 45-50 de zile de îngrijiri medicale
De altfel, ajuns la spital, lui Nicolae Boboc i s-a pus mâna în ghips, i s-au îngrijit rănile de pe faţă şi i s-a indicat să se prezinte la Serviciul de Medicină Legală. Ajuns în faţa legiştilor, Boboc s-a ales cu 45-50 de zile de îngrijiri medicale şi cu concluzia acestora că “prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur”.
Între timp, poliţiştii de la Târgu-Jiu au demarat şi ei o anchetă, lucru relevat prin informaţiile apărute pe nota de presă astfel: “La data de 05 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112, de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Peştişani, despre faptul că este implicat într-un conflict cu mai multe persoane. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că bărbatul, aflându-se pe proprietatea sa, de pe raza localităţii Frînceşti, în urma unor neînţelegeri cu un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Bucureşti, ar fi fost lovit atât de acesta, cât şi de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Seaca, judeţul Olt. Bărbatul a suferit leziuni şi a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii lovire sau alte violenţe”.

Boboc: “Am să dau agresorii în judecată”!
Nicolae Boboc susţine că se va întoarce iar pe proprietatea de la Frânceşti chiar şi cu mâna în ghips şi plin de vânătăi, deoarece nu i se pare normal ca vecinii săi, prin astfel de metode inumane, să îi ia din teren. “Nu mă tem de ei, oricum o să îi dau în judecată pentru ce mi-au făcut, dar anunţ încă de acum că voi sta acolo până ei termină să îşi pună gardul, în ciuda pericolului care planează asupra mea”, a declarat Nicolae Boboc.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. Bun articolul foarte bine documentat redactorul .Chiar e curajos fiindca la Gorj nu sunt prea multi ziaristi care sa scrie despre familiile procurorilor . Felicitari .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here