Bobaru a dus la MS actele pentru aprobarea structurii Spitalului Sadu

118

În cursul zilei de ieri, Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu s-a deplasat la Ministerul Sănătăţii pentru a depune documentele necesare în vederea aprobării structurii spitalului. Edilul a precizat că oficialii MS au dovedit o deschidere foarte mare şi că procesul de reluare a activităţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu este în grafic.

În urmă cu o lună de zile, un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii s-a deplasat la Bumbeşti-Jiu pentru a vizita spitalul şi a verifica starea în care se află acesta şi aparatura din dotarea sa. În urma vizitei efectuate pe 23 mai 2012 la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), reprezentantul MS a fost impresionat de aparatura cu care este dotată unitatea şi de modul cum arată spitalul, în ansamblu. De aici şi până la aprobarea redeschiderii spitalului a fost un parcurs foarte scurt.
Între timp, autorităţile locale au avut sarcina de a pregăti organigrama şi de a identifica medicii care ar urma să-şi desfăşoare activitatea în spital. Primarul Constantin Bobaru a contactat cadrele medicale care au fost redistribuite la alte spitale în momentul încetării activităţii celui de la Sadu. Edilul a fost surprins plăcut să constate că majoritatea medicilor acceptă revenirea la acest spital.

Bobaru: „Suntem în grafic”
Chiar dacă nu ştie data exactă a redeschiderii spitalului, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu spune că toţi paşii făcuţi în acest scop sunt în termenul stabilit. Astfel, chiar ieri edilul s-a deplasat la Bucureşti pentru a depune o serie de documente la Ministerul Sănătăţii. „Am dus ultimele acte pentru aprobarea structurii spitalului, organigrama, ştatul de funcţii şi tabelul nominal cu medicii care doresc să lucreze în acest spital. Am discutat cu secretarul de stat, care ne-a spus că totul este în regulă. Suntem în grafic cu activităţile de redeschidere a spitalului, deşi, la această oră nu putem spune data exactă a reluării activităţii medicale. Deschiderea Ministerului Sănătăţii este foarte mare, ceea ce ne bucură”, a menţionat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.
Edilul a mai precizat că a găsit medici pentru toate specialităţile spitalului. „Suntem acoperiţi cu medici pentru activitatea pe care o desfăşurăm în cadrul spitalului, pe specialităţile existente”, confirmă Bobaru.

Boeriu: „Este foarte importantă redeschiderea acestui spital”
Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj l-a însoţit pe primarul Constantin Bobaru la Ministerul Sănătăţii. Boeriu spune că reluarea activităţii Spitalului Bumbeşti-Jiu este foarte importantă. „S-au făcut foarte mulţi paşi pentru redeschiderea acestui spital şi suntem în grafic. Chiar azi am fost cu domnul primar Bobaru la minister pentru a lăsa nişte documente. Din punctul meu de vedere, este foarte importantă redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, mai ales că dorinţa oamenilor de acolo a fost ca acest spital să funcţioneze în sistem public, adică să fie în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, explică Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.
După redeschidere, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu va funcţiona cu 112 paturi, fiind un spital de categoria a IV.
Reamintim faptul că acest spital a fost închis la data de 1 aprilie 2011, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ; restul personalului a fost disponibilizat. Cel mai greu, însă, le este cetăţenilor din oraşul Bumbeşti-Jiu, aceştia fiind nevoiţi să se deplaseze la Târgu-Jiu sau la Novaci, cele mai apropiate unităţi, pentru a se trata de bolile de care suferă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here