Bloggeriţa Prinţesa Urbană, într-o conferinţă gratuită la Târgu-Jiu

2029

O conferinţă dedicată părinţilor, educatorilor şi profesorilor va fi organizată în data de 13 martie, la Târgu-Jiu. Evenimentul se va ţine pe parcursul a mai multor ore şi va debuta de la ora 17.00, la un restaurant din apropierea mall-ului din Târgu-Jiu.

O conferinţă gratuită de amploare va fi organizată la Târgu-Jiu în data de 13 martie, în spatele iniţiativei stând celebra bloggeriţă Prinţesa Urbană, pe numele său Ioana Macoveiciuc, jurnalistă, scriitoare şi organizatoare de evenimente pentru părinţi. Doritorii ce râvnesc să afle sfaturi interesante despre creşterea celor mici, precum şi comportamentul părinţilor cu copiii adolescenţi, sunt invitaţi ca înainte de participare să se înscrie pe o listă pusă la dispoziţie prin intermediul mediului online.
„Dragi părinți, educatori, dascăli, bunici, vecini și bone din Târgu-Jiu și împrejurimi! Cu mare bucurie vă invit la conferința de Educație cu blândețe pe care o organizăm la Târgu-Jiu pe 13 martie! Pentru a participa la conferința gratuită, este obligatoriu să vă înscrieți în acest formular, locurile sunt limitate: https://forms.gle/XJg4dCcvVkctY5wC9 Nu este suficient să dați going la eveniment, e nevoie să fiți prezenți pe lista de participare. Voi avea alături de mine pe scenă cinci persoane extrem de bine documentate și cu multă experiență în creșterea, educarea și tratarea copiilor, care ne vor ajuta să înțelegem mai bine cum sunt copiii, dar și cum suntem noi, cum ne putem gestiona emoțiile și bagajele, ne vor oferi explicații și exemple, strategii și instrumente ca să ne putem bucura de copilăria copiilor noștri, asigurându-ne în același timp că le oferim cel mai bun start și premise pentru o viață echilibrată și plină”, a transmis organizatoarea.
Aceasta este agenda generală a evenimentului:
Partea I
Educația cu blândețe în familie, dialog cu Cristina Coiculescu, psiholog, și Loredana Nimară, Psiholog
•Efecte pe termen scurt, mediu și lung ale educării tradiționale, cu pedepse, palme, amenințări și condiționări
•Alternative la pedepse și recompense: cum setăm limite blând?
•Crizele de furie ale copiilor și ale noastre: cum le gestionăm?
•Emoțiile părintelui: strategii de reparare și de funcționare
Educația sexuală, dialog cu psihologii Elena Cristina Coiculescu și Loredana Nimară
Educația medicală, dialog cu psihologii și cu Roxana Hristianovici, medic pediatru, despre cum ajutăm copiii să meargă la medic cu încredere
Întrebări din sală
Pauză
Partea a II-a
Educația cu blândețe la școală, dialog cu Lelia-Viorica Stîngă, și Emilia Țuculina, învățătoare
Ce sunt ingredientele unei relații bune între părinte și profesor pentru ca și cei mici să fie bine în școală?
•Cum gestionați episoadele de bullying?
•Ce metode au dascălii pentru a stimula curiozitatea copiilor?
•Cum tratează prezența în clasă a copiilor cu comportamente și/sau nevoi speciale?
•Cum sprijinim copilul acasă pentru școală?
•Temele: necesare sau împovărătoare? Cât de implicat trebuie să fie părintele?
•Putem aduce o schimbare în mai bine sistemului?
Momentul surpriză al conferinței
Întrebări din sală
Tombolă
Încheiere
„Accesul este gratuit. Pentru a participa la eveniment vă puteți înscrie aici: https://forms.gle/XJg4dCcvVkctY5wC9 . Vă rog să vă înscrieți doar dacă știți sigur că puteți veni, locurile sunt limitate. Recomandăm să veniți neînsoțiți de copii, pentru a vă putea concentra la informațiile oferite, în plus, din păcate nici nu avem activități pentru ei. Bebelușii purtați sunt bineveniți. Veți găsi la conferință cărți de parenting și pentru copii care susțin educația cu blândețe”, au mai transmis organizatorii.
Ioana Macoveiciuc este jurnalist, blogger, autor de carte și organizator de evenimente pentru femei și părinți. Este promotorul încăpățânat al educării cu blândețe a copiilor (și adulților) și crede că nimic nu e mai important pe lume decât relațiile autentice între oameni (și între oameni și câini, pisici, șoricei, cai etc).
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here