Blocul alimentar de la căminul Suseni, reabilitat cu peste 700.000 de lei

563

Consiliul Județean Gorj a alocat fonduri pentru reabilitarea și recompartimentarea blocului alimentar – pavilion D din cadrul Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni. Investiția se ridică la 773.281 de lei, durata estimată de execuție a lucrărilor fiind de 4 luni.
Centrul din comuna Runcu, satul Suseni, se află în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.
Beneficiarii serviciilor sociale acordate în cadrul acestui centru sunt persoane adulte cu dizabilități, încadrate într-o categorie de persoane cu handicap, care necesită servicii sociale specializate în vederea menținerii și dezvoltării deprinderilor de viață, în scopul reabilitării și integrării sociale.
Pavilionul D din cadrul Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni este construit pe două nivele (demisol și parter) și este o clădire tip bloc alimentar. Din punct de vedere al compartimentărilor existente, destinația acestei construcții a fost de bloc alimentar, care să răspundă necesităților de prepararea și servirea hranei pentru beneficiarii acestui centru.
Instalațiile electrice din clădire prezintă un grad avansat de uzură și sunt necorespunzătoare atât din punct de vedere al dotărilor din încăperi, cât și din punct de vedere al siguranței în exploatare. În cele mai multe din cazuri, nici dotarea cu corpuri de iluminat nu este corespunzătoare cu destinația încăperilor, nerespectându-se specificațiile normativelor în vigoare, neasigurând intensitatea și nici distribuția corespunzătoare a iluminării.
„Totodată, se constată numărul total necorespunzător de prize din clădire, ținând cont de necesitățile actuale de echipare cu echipament electric al încăperilor. Instalațiile sanitare prezintă un grad avansat de uzură și sunt necorespunzătoare din punct de vedere al dotărilor din încăperi. Încălzirea construcției se realizează de la centrala termică existentă, însă instalațiile termice din clădire prezintă un grad avansat de uzură și sunt necorespunzătoare din punct de vedere al dotărilor din încăperi”, anunță Consiliul Județean Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here