Blocaj, la cârma Parchetelor din Gorj

119

parchetul judeteanAccesul la funcţii de conducere la Parchetele din Gorj este blocat pentru următorii doi, respectiv trei ani. Asta deoarece după un mandat de trei ani, procurorii de la Parchetele din judeţul nostru, cărora le-a expirat perioada în care au fost investiţi în funcţii de Ministerul Public, nu au stat pe margine.

Toţi au reuşit însă să îşi prelungească mandatele, prin concurs, astfel începând de ieri nu ar mai fi figurat în evidenţa instituţiei din capitală, cu procurorii cu funcţii de conducere. Este cazul atât a procurorului-şef Gheorghe Focşan, cât şi a altor colegi din instituţie. La fel se întâmplă şi la Parchetul Cărbuneşti şi la cel de la Motru.

Abia în 2014 sau în 2013 structura de conducere a Parchetelor din Gorj se va schimba. Asta deoarece şefii acestor instituţii nu pot fi înlocuiţi fiindcă au mandat de la CSM pentru următorii trei ani de zile. Primul-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focşan, care a promovat în această vară examenul pe post, învingându-l pe contracandidatul său, Emil Moţa, este şef al instituţiei până în 15 iulie 2014, el fiind recent reinvestit în funcţie. Într-o situaţie asemănătoare dar cu mandat care va expira în vara lui 2013 se află şi prim-procurorul adjunct al Parchetului Judeţean, Felicia Cocoş, dar şi Cristina Ciobanu, procurorul şef de secţie, totodată purtător de cuvânt, care se va prezenta la concurs pentru post abia peste doi ani de zile. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, primul-procuror Ileana Enache are mandat de la CSM pentru trei ani, începând cu data de 1 ianuarie 2011, adică abia în 2014 se poate discuta de o prelungire ori o schimbare din funcţie a actualului conducător al Parchetului Local. O situaţie similară este şi în cazul procurorului adjunct Ionela Bertha, care are mandat din 15.07.2011 pentru următorii trei ani de zile.

Şeful DIICOT Gorj, examen anul viitor

Camelia Caragea, primul-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti va conduce instituţia pentru următorii trei ani, mandatul său începând pe 15 iulie în acest an. În cazul primului-procuror de la Parchetul Motru, Costescu Sică Constantin, are mandat în funcţie care expiră abia în vara lui 2013. Doar procuroru-şef al Biroului Teritorial al DIICOT Gorj, Vasile Popescu, va susţine anul viitor concurs dacă doreşte o reinvestire în funcţie, deoarece mandatul său se va finaliza pe 17 decembrie anul viitor. Popescu are şi el un mandat de trei ani dar a susţinut concursul pe post în 2009.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here