Bloc operator reabilitat și extins, la Spitalul Județean

1460

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu vrea să modernizeze și să extindă blocul operator care deservește secțiile ORL și Oftalmologie. Acesta nu a mai beneficiat de lucrări de modernizare în ultimii 15 ani.

În cadrul blocului operator funcționează în prezent trei săli de operații. Potrivit caietului de sarcini, aici „s-a constatat absența circuitelor separate curat-murdar, pentru instrumentarul medical, precum și a spațiilor anexe proprii pentru depozitarea instrumentarului”. În plus, „nu se respectă zonarea spațiilor din sălile de operație, astfel încât să se poată oferi și păstra o asepsie corespunzătoare”.
Blocul operator se va extinde cu încă o sală de operații în spațiul salonului nr.8 al Secției Oftalmologie, iar în locul spălătorului actual se va amenaja o sală de operații pentru Secția ORL.
„Prima sală de operații de lângă acest spălător va fi reconfigurată și recompartimentată pentru montarea a două spălătoare pentru fiecare sală de operații în parte. Tot în cadrul acestei încăperi vor fi montate două ghișee care să facă legătura cu cele două săli de operații pentru eliberarea instrumentarului”, se arată în caietul de sarcini.
În cadrul acestui proiect nu vor fi efectuate lucrări la instalația electrică, deoarece se află în desfășurare proiectul de reabilitare energetică a spitalului de pe Tudor Vladimirescu, unde se află acest bloc operator.
Marți, Spitalul Județean a organizat o selecție de oferte în vederea atribuirii contractului de proiectare și execuție lucrări pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea blocului operator. Achiziția este una directă, ar durata contractului va fi până la mijlocul lunii august.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here