Blestemul terenului propriu continuă

343

Pandurii Târgu-Jiu rămâne cu o singură victorie acasă în 2015, 3-1 cu Steaua. După trei rezultate pozitive, echipa lui Iordănescu junior și-a dat iarăși în stambă, pierzând la Târgu-Jiu cu codașa “U” Cluj, scor 0-1. Pandurii nu are parte de liniște, fiind la doar patru puncte de zona retrogradării.

Ce chin pentru panduri acasă! Municipalul pare un blestem pentru băieții lui Iordănescu, incapabili să desfacă apărarea disperată a clujenilor care nu câștigaseră niciun punct în deplasare în 2015. Nici nu aveau cum!
Cu cinci fundași e destul de greu să ataci. Atacul e o noțiune imposibil de definit și pentru olteni. Noianul de faze fixe succedate la poarta lui Veselovsky nu ajută la nimic. Că-i Răduț, Nistor sau Nicoară, toate execuțiile sunt la adversari. Ce-o lucra Edi, oare, la antrenamentele închise publicului? Și se ivește oportunitatea golului, până la urmă, dar Nistor îl remarcă pe Veselovsky la colțul scurt.
E și ghinion! Pintilii a ieșit accidentat și Edi nu schimbă nimic în sistemul greoi de joc. Intră Elton, tot un închizător în timp ce copii din tribune îl cer pe Eric. Nicio ocazie serioasă pentru gazde și publicul începe să-și piardă răbdarea.

Golgheterul ratangiu
Oltenii au ieșit de la cabine la fel de hotărâți să atace iar clujenii să se apere. Ungurușan era cât pe ce să-l surprindă pe Veselovsky cu un șut centrare, dar portarul a prins. Din încercarea browniană de atac a gazdelor s-a ivit, totuși, ceva. Bambara a făcut henț și Colțescu a arătat punctul cu var.
Roman, cel mai bun marcator al pandurilor, a arătat de ce nu poate ține trena lui Mitrea. A șutat previzibil și Veselovsky a respins. Și Clujul a prins aripi. Viveiors a tras semnalul de alarmă cu un lob imprecis care a înghețat tribunele. Băieții lui Iordănescu nu au înțeles nimic și același Viveiros i-a pedepsit. 1-0 pentru echipa anti-fotbal.
Edi face și el mutarea logică pentru toată lumea, Eric în teren, dar nici măcar el nu ne-a salvat. U Cluj obține a treia victorie consecutivă în fața pandurilor, toate în acest sezon și iasă din zona retrogradării în timp ce oltenii rămân la patru puncte de linia retrogradării și tremură în continuare.
A devenit o obișnuință ca staff-ul tehnic al echipei să răspundă publicului și mai puțin pe teren, adversarilor. Dacă cu Astra Iordănescu s-a certat cu “suporterii de canapea” acum Ionuț Stelescu a dus războiul cu fanii, din ce în ce mai puțini.

7Pandurii Târgu Jiu – “U” Cluj 0-1 (0-0)
Stadion Municipal, Târgu-Jiu, spectatori: 1.500
A marcat: Viveiros (min. 70)
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii (min. 39, Elton) – Răduț, Nistor, Nicoară (min. 78, Buleică) – M. Roman (min. 61, Eric).
Antrenor: Edward Iordănescu
“U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Neag, C. Munteanu, Skvorc, Bambara – Viveiros, R. Costin, Cristocea (min. 91, Jovanovic), Morar (min. 84 Van der Broek) – Lemnaru (min. 59, Calcan).
Antrenor: Adrian Falub
Cartonașe galbene: Elton (min. 45), Cordoș (min. 90) / R. Costin (min. 1), Neag (min. 14), Cristocea (min. 90), Bambara (min. 90), Calcan (90+3)
Arbitri: Sebastian Colțescu – Adrian Ghinguleac, Gabriel Bârjac.

Japonezii, cu ochii pe panduri
După ce a vândut jucători în Germania, Franța și Arabia Saudită, clubul Pandurii e gata să “exporte” și în Japonia. Trei agenți din Țara Soarelui Răsare au fost invitați la jocul cu U Cluj și au luat loc la lojă, alături de oficialitățile orașului. Roman, golgheterul echipei, căpitanul Anton și integralistul Momcilovic ar putea fi țintele japonezilor.
Vorbitor de limbă portugheză, unul dintre japonezi s-a întreținut minute bune cu Eric de Oliveira la antrenamentul oficial dinaintea jocului cu Cluj.
Internaționalii Pintilii și Nistor sunt doar împrumutați și un eventual transfer nu ar implica clubul din Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here