Bivolaru de la Minprest: “Propunerile liderilor de la Univers sunt neserioase şi nerealiste”

308

Propunerile făcute de doi dintre liderii de sindicat din cadrul Federaţiei Univers, în comisia de negociere a CCM-ului, care priveau reduceri de contracte şi de personal la Minprest Serv, au stârnit nemulţumirea liderilor de sindicat din cadrul unităţii aparţinând CEO. Cosmin Bivolaru, preşedintele Sindicatului “Solidaritatea”, reprezentativ în cadrul societăţii de prestări servicii, susţine că aceste propuneri venite din partea lui Nelu Roşca şi a lui Adrian Marciuc, ar fi, în opinia sa, “neserioase şi nerealiste”. Bivolaru explică faptul că, bugetul Minprest a fost aprobat pe servicii în cadrul CE Oltenia nu pe cheltuieli de personal al gigantului energetic, iar bugetul alocat unităţii de la Rovinari ar fi mult mai mic decât cel acordat pe varianta companiei.

Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari, a făcut public, la finalul săptămânii trecute că, la discuţiile în comisia de negociere, o parte a liderilor prezenţi ar fi făcut propunerea să reducă contractele alocate unităţii conduse de el. Asta ar implica, la o eventuală aprobare, reduceri semnificative de personal, 600 de angajaţi de la Minprest urmând să fie trimişi acasă. Propunerile au stârnit nemulţumiri în rândul salariaţilor, liderii de sindicat luând poziţie pentru apărarea membrilor, puşi în pericolul de a fi lăsaţi fără serviciu. “Vreau să le reamintesc liderilor de sindicat care au făcut aceste propuneri că SC Minprest Serv SA s-a înfiinţat în august 2002 prin preluarea a aproximativ 500 de salariaţi din fostele unităţi miniere, aflate acum în CEO, fără ca angajaţii în cauză să beneficieze de plăţi compensatorii sau alte facilităţi. De asemenea, între 500-600 de salariaţi ai Minprestului sunt angajaţi în cadrul acordurilor de predări de terenuri spre CEO, pentru aceştia existând obligativitatea să fie menţinuţi la locul de muncă. Şi un alt amănunt, o mică parte dintre salariaţii unităţii sunt angajaţi pe probleme sociale în cadrul Minprest”, a transmis Bivolaru. Acesta susţine că, veştile negative legate de Minprest au revoltat angajaţii pregătiţi să solicite explicaţii atât la vârful CEO, cât şi la autorităţile judeţene, considerând că aprobarea unei astfel de propuneri îi lezează direct, deşi, ei au prioritate în rămânerea în cadrul structurii.

Discuţii la început de săptămână
“În funcţie de discuţiile care vor avea loc, în zilele de luni şi marţi, Biroul Executiv al Sindicatului Solidaritatea va lua o decizie în acest sens”, a mai specificat Bivolaru care speră însă ca problema apărută să fie rezolvată de factorii de decizie de la CEO.
Cert este că, Nelu Roşca, membru în Consiliul de Administraţie al Minprest, a făcut aceste declaraţii în cunoştinţă de cauză, deşi a fost plătit din vara lui 2013 pentru funcţia respectivă, de unitatea pe care, acum, o vrea închisă.

Demisii în loc de demitere
Declaraţiile lui Roşca l-au costat însă postul din CA, acesta dându-şi demisia din funcţie, deşi dacă nu făcea asta ar fi fost oricum destituit. Locul lui Nelu Roşca, lider de sindicat la UMC Roşiuţa, nu a fost încă ocupat. În şedinţa din această săptămână se va decide cine îi va lua scaunul, cum se va hotărî şi dacă Valentin Tatomir, directorul ELCFU Motru, va prelua locul lui Ion Surdu, pensionat între timp.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here