Biroul primarului Pavel, desigilat şi controlat

125

Finalul săptămânii trecute a fost incendiar, la Peştişani, nu numai la propriu ci şi la figurat. În sfârşit, primarul suspendat ing. Florin Ion Pavel a fost adus la sediul Primăriei Peştişani. Nu în libertate, cum şi-ar fi dorit familia şi vreo câţiva semnatari ai unei petiţii de care instanţa, oricum, nu putea ţine seama. În cătuşe, păzit de poliţişti şi cu procurorul de caz Emil Moţa.

Vinerea trecută, să tot fi fost ora 13 sau 14, mare vânzoleală mare la Primăria Peştişani. Au oprit în faţa sediului trei autoturisme ale Poliţiei, cu însemnele MAI pe numere, iar din ele a coborât primarul-suspendat ing. Florin Ion Pavel, în civil dar cu cătuşe la mâini, actualmente reţinut pentru mai multe acuzaţii, flancat de mai mulţi poliţişti.
În frunte cu procurorul Emil Moţa şi cu câţiva martori, aşa după cum prevede legea, s-a trecut la desigilarea biroului primarului. A urmat o percheziţie a sertarelor biroului, iar la plecare au fost preluate pentru cercetări mai multe documente şi laptop-ul de pe biroul primarului.
Ca martori, dintre cetăţenii comunei Peştişani, s-au nimerit la faţa locului consilierul local Constantin Fuiorea(PRM), Cosmin Bojincă, preşedinte al organizaţiei PC locale, Ilie Fuiorea – Bute(Consilier local PNL şi apropiat al celui cercetat) şi ing. Ilie Iscrulescu, preşedintele UNPR Peştişani, „soţul” verişoarei primarului-suspendat, Maria Ciurlău, casieră a primăriei.
Pentru cei aflaţi în anchetă, consilierul local PRM Constantin Fuiorea a declarat: „Domnilor, de ce nu-l judecaţi în libertate. Că doar n-a fost un criminal şi n-a omorât pe nimeni!” Normal, a vorbit mai mult pentru el, ştiut fiind că instanţele nu se iau după asemenea declaraţii omeneşti, dar sentimentaliste. Se ştie, aşa cum a afirmat procurorul Emil Moţa, că pe 20 septembrie expiră termenul celei mai recente prelungiri a reţinerii.
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here