Bîldea, demisionar acum, dar candidat peste alți 3 ani de zile

254

Fostul primar al comunei Teleşti, Romulus Bîldea, a declarat, joi, că a demisionat repede din funcţie şi nu a mai aşteptat să primească în scris decizia instanţei supreme, întrucât doreşte ca peste trei ani să revină la primărie. Până însă la alegerile din 2020, candidat al PSD la funcția de primar de Telești, la alegeri anticipate, va fi viceprimarul Ion Mischie, care a anunțat, joi, că va candida pentru funcția lui Bîldea.

Şeful Serviciului de Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj, Liviu Diaconescu, a precizat încă de miercuri că Romulus Bîldea a fost înlocuit din funcţie cu viceprimarul comunei.
De altfel, marți, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că Romulus Bîldea nu mai poate ocupa fotoliul de primar, întrucât a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarul nu mai are voie să ocupe timp de trei ani funcţii publice, interdicția ridicându-se abia pentru alegerile din 2020.
Încă de miercuri, Consiliul Local a luat deja act de demisia primarului, iar prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a emis ordinul de încetare a mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here