Bilanțul ISU Gorj, după minivacanță

845

Aproximativ 100 de situații de urgență s-au înregistrat, la nivelul județului Gorj, în cele șase zile de minivacanță, potrivit reprezentanților ISU Gorj. Bilanțul a fost efectuat pentru perioada 26 aprilie – 1 mai. „Au fost 89 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat; trei accidente rutiere; patru incendii; cinci misiuni pentru asigurarea de măsuri de protecție specifice”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Cele trei accidente în urma cărora au intervenit salvatorii s-au soldat cu șapte răniți. „Primul eveniment rutier s-a produs în data de 27 aprilie, pe raza localității Telești. În urma impactului a două autovehicule, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, cele trei persoane erau în stare de conștiență și, cu toate că impactul a fost foarte puternic, nimeni nu a rămas încarcerat. Cel de-al doilea accident rutier grav s-a produs în data de 30 aprilie, pe raza localității Runcu. Două autovehicule implicate, iar în urma impactului unul dintre autovehicule s-a răsturnat în afara părții carosabile, iar celălalt a ricoșat într-un stâlp care s-a rupt și s-a prăbușit peste autovehicul. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital. Din fericire, se vor face bine, dar rămân în urmă sperietura și pagubele materiale însemnate. Tot pe 30 aprilie s-a produs și cel de-al treilea accident rutier. De această dată, pe raza orașului Turceni. Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit parapetul metalic și a rămas suspendat pe o conductă de termoficare. Și în acest caz, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind ulterior transportate la spital.
Am făcut un bilanț și am scos în evidență numeroasele misiuni pe care le-am îndeplinit în această perioadă. Chiar dacă am vorbit despre oameni care au avut nevoie de ajutor și pentru care sărbătorile de Paște nu au fost o sărbătoare așa cum ar fi trebuit, chiar dacă am vorbit despre pagube materiale, trebuie să privim partea bună: aceea că nimeni nu și-a pierdut viața. Când vorbim despre viețile oamenilor, pagubele materiale nu au nicio valoare. Trebuie însă să tragem niște concluzii și să devenim mai conștienți, să devenim mai responsabili și mai precauți”, a mai declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here