Bilanț în parametri, pentru echipele sportive ale Liceului cu Program Sportiv Târgu-Jiu

3015

La debutul competițiilor naționale, de fotbal (în iulie) și handbal (septembrie), antrenorii și sportivii Liceului cu Program Sportiv și-au propus obiective îndrăznețe.
Pauzele competiționale, datorate vacanțelor școlare, obligă amfitrionii să-și aștearnă pe tapet rezultatele și, în funcție de realizări, să-și reevalueze sau să continue scopurile urmărite.
Liceul cu Program Sportiv a angrenat, în competițiile naționale de handbal, echipele de juniori 1 (prof. Costel Radu), juniori 2 și juniori 3 (ambele conduse de profesorii Adrian Gorun și Paula Pagnejer). Conform regulamentelor Federației Române de Handbal, prima parte a sezoanelor, la cele trei categorii, se desfășoară oarecum asemănător, astfel: din septembrie până în decembrie se dispută jocurile Grupele Geografice urmând ca, în funcție de locurile ocupate la finalul acestora, să continue parcursul competițional în Grupele Principale Valoare sau Speranță. În Gupele Principale Valoare se califică echipele clasate pe primele 3 locuri în fiecare dintre Grupele Geografice, iar în Grupele Speranță echipele clasate pe locurile 4, 5 și 6.
Așadar, trupa de juniori 1 (generația sportivilor născuți în anii 2001-2002 și mai mici, 2003-2004), pregătită de prof. Costel Radu, s-a clasat pe poziția a 4-a a seriei E, în spatele formațiilor din Reșița, Arad și Timișoara, dar deasupra echipelor C.S.S. Hunedoara și C.S. Novaci. Datorită acestei situații, alături de hunedoreni și novăceni, în februarie, L.P.S. Târgu Jiu va fi prezentă la startul Grupei Principale 3 Speranță și se va duela cu A.C.S. Alpha Oradea, L.P.S. Cluj și C.S. ADEP Satu Mare. Obiectivul, stabilit încă de la debutul Grupelor Geografice, rămâne același, de calificare, pentru al doilea an consecutiv, la Turneul Final Speranță, programat în intervalul 3-10 mai, anul viitor.
Juniorii 2 (generația sportivilor născuți în 2003-2004 și mai mici, 2005-2006) ai Liceului Sportiv, pregătiți de prof. Adrian Gorun și prof. Paula Pagnejer, au trecut cu greu printr-o perioadă de tranziție între generații, astfel că nu au reușit să aibă un parcurs dinainte creionat. Echipa a terminat faza Grupelor Geografice pe locul al 5-lea, reușind totuși să se califice în Grupa 3 Speranță, alături de C.S.S. Corabia, C.S.M. Sfântu Gheorghe, C.S.S. Dinamo Brașov, C.S.S. Sighișoara și L.P.S. Brașov. Obiectivul rămâne, de asemenea, și la această categorie de vârstă, de calificare la Turneul Final Speranță.
Cel mai bun rezultat a fost înregistrat, în prima parte a sezonului competițional 2019-2020, de echipa juniorilor 3, condusă de aceiași profesori, Adrian Gorun și Paula Pagnejer. Sportivii născuți în anii 2005-2006 și mai mici, 2007-2008, au încheiat Grupa Geografică pe poziția a doua a clasamentului, în urma formației C.S.S. Craiova, calificându-se astfel în Grupa Principala 3 Valoare, alături de C.S. Viitorul Pitești, A.C.S. Transilvania Brașov, L.P.S. Târgu Mureș și C.S. Szejke Odorheiu Secuiesc. Principalul scop urmărit este, pentru această formație, de calificare la Turneul Final Valoare, programat spre disputare în intervalul 20-24 mai, anul viitor. De menționat că handbalul juvenil, prezentat de Liceul cu Program Sportiv, nu se oprește odată cu generația 2007-2008, iar continuitatea este asigurată de formațiile de baby handbal și minihandbal, băieți și fete, de pregătirea cărora se ocupă, la modul cel mai competent posibil, profesorii Dana Săvulescu, Paula Pagnejer și Nicolae Lăscăteu. Trupele aflate în discuție parcurg perioade de inițiere în sportul cu mingea mică, astfel că, nici în competițiile la startul cărora își fac cu brio simțită prezența, rezultatele nu reprezintă punctul culminant.

Fotbaliștii Liceului cu Program Sportiv, la înălțime, în 2019
Catedra de fotbal a Liceului cu Program Sportiv nu se dezminte nici în acest an și continuă să țină sus drapelul în competițiile naționale. Grupa de Under 19, pregătită de experimentatul profesor Corneliu Tigveanu, ocupă, după 21 de etape disputate (din cele 28 posibile), prima poziție a clasamentului seriei a 7-a, cu 50 de puncte din 16 victorii, două rezultate de egalitate și trei înfrângeri.
De asemenea, formația Under 17, de pregătirea căreia se ocupă profesorul Gabriel Răscol, ocupă poziția a 5-a a seriei a 7-a, după 21 de meciuri înregistrând un număr egal de victorii și înfrângeri, acestora adăugându-li-se un 2-2, în compania C.S Pandurii Lignitul Târgu-Jiu.
Rezultatele bune și în parametrii stabiliți la debutul campionatelor interne, continuă cu clasarea pe poziția a doua la categoria de Juniori E și poziția a treia la etapa zonală a turneului Gheorghe Ola, cu formația copiilor născuți în anul 2010, ambele fiind pregătite de profesorul și directorul Liceului Sportiv, Gabriel Răscol.
De remarcat aici, dar nu în ultimul rând, rezultatul excepțional obținut de formația pregătită de Valentin Tâlvescu, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ la categoria UNDER 13, semn că, la Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, PERFORMANȚA este cuvântul aflat pe ordinea de zi a fiecărui profesor.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here