Bilanț ANSVSA: Amenzi de 112.000 de lei, aplicate în Gorj

1147

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat, la începutul acestei săptămâni, bilanțul acțiunilor de control efectuate luna trecută. Astfel, în cursul lunii aprilie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.765 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Ca urmare a neregulilor constatate, la nivel național, au fost acordate un număr de 214 amenzi în valoare de 1.119.820 de lei. În ceea ce privește județul nostru, echipele de inspectori ale DSVSA Gorj au aplicat luna trecută sancțiuni contravenționale în cuantum de 112.000 de lei pentru următoarele nereguli depistate: ,,nu se monitorizează grafic temperaturile de păstrare a materiilor prime şi a produselor finite; nu sunt asigurate suficiente recipiente igienice de precolectare a deşeurilor nealimentare; manipulare necorespunzătoare; lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; nu se face dovada efectuării acţiunilor DDD; persoana care deserveşte unitatea nu deţine echipament de protecţie; comercializare necorespunzătoare, pereţi cu mucegai”. În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.