Bikinii – noua modă electorală

166

Întrebată, săptămâna trecută, care ar fi persoana potrivită pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2014, dintre Elena Udrea, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu sau Monica Macovei, Elena Udrea a răspuns : “Oricare dintre ei și altcineva” lăsând, astfel, să se înțeleagă că nu exclude posibilitatea unei candidaturi chiar și a domniei sale.

Tot așa, întrebată dacă şi-ar asuma o candidatură la prezidenţiale din partea formaţiunilor politice ale dreptei, Udrea a răspuns, parcă eliminând orice urmă de suspiciune: „Să zicem da. Depinde şi de profilul candidatului stângii. Este important cine poate să adune voturi la alegerile prezidenţiale, cum la fel de important este cu cine se va lupta candidatul dreptei.“
Toate acestea, ne fac să ne uităm mai atenți la recenta expunere a domniei sale când, aflată în concediu, pe litoral, a arătat o formă de zile mari, postând pe Facebook tot felul de mesaje și poze, cântând la un karaoke “Noi suntem români”, plimbându-se cu iahtul sau jurizând concursuri de frumusețe. Și nu vorbim, aici, de expunerea la soare a doamnei Elena Udrea, care putea să îi creeze probleme, ci de expunerea mediatică întrucât, aflată mereu în bikini, bine aleși încât să îi scoată în evidență formele refăcute după divorț, doamna Udrea a atras presa, mai mult decât nisipul soarele. Și, doamna despre care vorbim, știe să atragă ca nimeni alta, știe să pozeze și vinde extraordinar de bine.
Prin urmare, tot ceea ce face și spune, în ultima perioadă, doamna Elena Udrea, ne determină să credem că aceasta se află în campanie electorală. Că, domnia sa, caută să conducă cât mai mult atenția opiniei publice asupra persoanei domniei sale, transformând-o într-un veritabil candidat la fotoliul de președinte al țării. Mai mult, având un profesor foarte bun, Elena Udrea știe ce să facă să aibă priză la public, este fashionistă și dă bine pe sticlă.
Și, probabil, tot învățată de mentorul domniei sale, Elena Udrea promovează un nou tip de campanie, campania electorală în bikini. Campanie care prinde foarte bine pentru că, de, cine nu este atras de o apariție în bikini! Mai ales a unei doamne care, trecută printr-un divorț, la vârsta pe care o are, nu se prezintă tocmai rău. Mai ales a unei doamne care, după ce că a ocupat un loc fruntaș în politica românească, a fost și cea mai galonată apariție politică feminină din România.
Bikinii doamnei Elena Udrea sunt meniți, astfel, să mărească capitalul de imagine al domniei sale. Să o aducă, din ce în ce mai mult, în atenția publicului, să țină trează atenția mediei și a opiniei publice, față de dânsa. Și, iată, că reușește!
Marea întrebare, ce se impune, este dacă Elena Udrea va candida la prezidențialele din 2014. Felul în care aceasta se înfățișează mass-mediei, ne-ar îndemna să credem că da. Însă, personal, considerăm că Elena Udrea nu va candida la prezidențiale. Nu în 2014, deoarece aceasta știe că ar intra într-o cursă pe care ar pierde-o. Și nu mai vrea să piardă încă una. Pe când, în 2019, cu o promovare începută încă de pe acum, Elena Udrea este aproape convinsă că va fi primul președinte femeie al României. Și dacă, până atunci, mai promovează multe modele de bikini și, mai ales, unele mai moderne, mai minuscule, șansele ar putea crește, din ce în ce mai mult. Parcă pentru a ne convinge, ulterior, aceasta a și postat pe Facebook, următoarele: “Trecând de la costume de baie la alegerile pentru Președinție, uite că sunt în continuare subiect de presă pentru unii… Pentru limpezirea lucrurilor, nu am declarat niciodată că voi candida pentru funcția de Președinte în 2014.”
Cert este că, cea mai în vogă femeie din politica românească, știe să se adapteze vremurilor: dă bine în bikini, o găsești pe facebook, scrie pe bloguri, participă la karaoke și festivaluri. În același timp, stă în expectativă, vizând momentul propice să înhațe scaunul de la Cotroceni.
Dacă Elena Udrea va candida la președenție în 2014, vom vedea. Cu siguranță, însă, că aceasta se gândește serios să candideze, cândva, pentru cea mai înaltă funcție în stat. Și apoi, dacă o va face, atunci când o va face, după un președinte jucător, cine ar spune nu, unui președinte în bikini?!…
Alin Dobromirescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here