Bijuterie liliputană – SINGUR LA CABINĂ – Reflecţii de George Drăghescu

382

Precum îi este felul, discret în viaţa personală şi cea artistică, poetul şi actorul George Drăghescu nu se dezminte. Nici de această dată, prin cea mai recentă apariţie editorială a domniei sale – intitulată SINGUR LA CABINĂ. Sunt o seamă de reflecţii-aforisme dedicate colegului său de breaslă mai mare – Florin Piersic, probabil idolul domnie sale de pe scenele teatrale şi din filme.
Dacă mai spunem că această bijuterie liliputană face parte din Colecţia „CEAŞCA DE CAFEA”, fiind apărută la Editura C.J.C.P.C.T. Gorj am deconspirat aproape totul. Oricum, aforismele nu se povestesc şi ne vom propune să publicăm cândva măcar o selecţie a lor.
Deocamdată, ne vom mărgini la a-l prelua pe acela care deschide mica bijuterie: „Un actor mare are înălţimile conectate la simplitate.” Şi, parcă, această reflecţie i se potriveşte de minune adorabilului Florin Piersic. Şi, poate, peste ani chiar lui George Drăghescu însuşi.
Cu riscul de a ne lungi, ne permitem a cita păginuţa 35, ultima a cărţuliei de buzunar, semnată de scriitorul Ion Cepoi: <<George Drăghescu se naşte la 16 mai 1968, la Sohodol, Tismana, Gorj. Debutează pe scenă în 1992, în „Jocul dragostei şi al întâmplării” de Marivaux, în regia Janei Şerbănescu. Începând cu anul 1990, susţine activitatea studioului de teatru din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. Din 1994 este angajat ca actor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, sesiunea 2010. Desfăşoară o intensă activitate literară ca poet, dar şi ca iniţiator al revistei „Ceaşca de cafea”.>>
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here