Bibliotecari din Gorj, la Școala de Vară

961

Trei bibliotecari din Gorj au fost selectați pentru a participa la prima ediție online a Şcolii de Vară pentru profesionişti din bibliotecile publice românești, eveniment organizat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România a finalizat selecția celor 32 de bibliotecari, angajați ai bibliotecilor publice din România, care vor participa în perioada 3-7 august 2020, la ediția online a Școlii de Vară pentru Noii Bibliotecari. Această iniţiativă online are ca scop crearea unei rețele a tinerilor bibliotecari care să-și dezvolte creativitatea și capacitatea de a inova în biblioteci. În acest an, Școala de Vară se va desfăşura pentru prima oară în mediul online, timp de 5 zile, câte 3 ore pe zi, prin intermediul aplicației ZOOM. ,,Va fi organizată ca un spaţiu informal și virtual, dedicat învăţării aplicate şi schimbului de experienţe, de idei şi informaţii. Prin intermediul noilor tehnologii, atât de necesare în vremurile pe care le trăim, vom învăța împreună cum să creăm o rețea de noi bibliotecari care să dezvolte strategii de creare a unor servicii noi și inovative de bibliotecă.
În cadrul zilelor de curs, vor fi discutate diverse probleme profesionale, vor avea loc ateliere de lucru mediate şi coordonate de profesionişti din biblioteci şi din organizaţii de dezvoltare comunitară”, au anunțat organizatorii. La Școala de Vară s-au putut înscrie bibliotecarii angajați pe perioadă nedeterminată, cu vârsta de până la 35 de ani împliniți și bibliotecarii care depășesc această vârstă, dar care lucrează în biblioteci de mai puțin de 5 ani. De la Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” Gorj au fost admise bibliotecarele Diana Dumitrache, Maria Luiza și Ștefan Anca Georgiana.
Participarea la Școala de Vară le va permite bibliotecarilor să dezvolte competențe digitale de utilizare a diverselor platforme de învățare în mediul online, să dezvolte abilităţi şi să acumuleze noi cunoştinţe cu valoare adăugată în domeniile comunicare, inovație, creativitate și lucru în echipă, să se implice activ în proiectele asociaţiei profesionale și să-şi extindă aptitudinile astfel încât să creeze, să promoveze şi să susţină parteneriate active care să contribuie la dezvoltarea carierei lor, precum şi la dezvoltarea sistemului bibliotecilor publice în general.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here