Biblioteca şcolară din Gorj, în sărbătoare

1220
dav

Ziua Bibliotecarului este sărbătoarea celor care practică profesia de bibliotecar și a devenit deja tradiţie pentru bibliotecarii din întreaga țară să desfăşoare diverse acţiuni, iar cu această ocazie, bibliotecarii şcolari din judeţul Gorj s-au întâlnit, într-un cadru festiv la CJRAE Gorj, pentru a sărbători acest eveniment.

CJRAE Gorj a fost gazda întâlnirii de ieri a bibliotecarilor şcolari, profesorilor documentarişti şi responsabililor CDI din judeţul Gorj, cu ocazia Zilei Bibliotecarului, în cadrul activităţii metodice „Ziua Bibliotecarului. Promovarea imaginii bibliotecii”, întâlnire organizată de Casa Corpului Didactic Gorj, prin director Valeria Vîlceanu şi bibliotecar Alina Firan.
În cuvântul de deschidere, inspectorul general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, a felicitat bibliotecarii şcolari de ziua profesiei lor, asigurându-i de o bună comunicare şi de tot sprijinul dumneai în activităţile pe care le vor desfăşura.
Sesiunea metodică a continuat cu prezentarea programului pregătit cu această ocazie, după care au fost dezbătute punctele de pe ordinea de zi, iar câteva reprezentante din cadrul bibliotecilor, Mădălina Istratie, Mihaela Ţacu, Simona Zestroiu şi Oana Gorun şi-au promovat biblioteca şcolii unde îşi desfăşoară activitatea.
Gazdele s-au bucurat de prezenţa dlui Bogdan Jugănaru, bibliograf în cadrul Bibliotecii Academiei Române Bucureşti,invitat la activitate, care a adresat mesajul de salut şi a felicitat bibliotecarii, de ziua lor. Tema dialogului cu bibliograful a fost una actuală, s-a adus în discuţie folosirea internetului ca mijloc de informare. Deşi internetul poate alcătui un volum mare de informaţii, superior bibliotecii, un material imprimat şi uşor de găsit va fi oricând mai practic şi mai bine documentat, iar acesta, aşa cum spunea Bogdan Jugănaru, îl putem găsi doar în biblioteci.
De asemenea, bibliograful Jugănaru a lansat bibliotecarilor invitaţia de a participa în luna septembrie, la o sesiune a ABR (Asociaţia Bibliotecarilor din România), ce va avea loc la Bucureşti, ca un schimb de experienţă.
Întâlnirile profesionale, participările la astfel de actvităţi, schimburile de experiență, dezbaterile, au rolul de a aduce îmbunătățiri profesiei de bibliotecar.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here