Biblioteca Județeană, gazda Simpozionului “Arghezi, contemporanul meu”

302

Vineri, 26 mai 2017, Biblioteca Județeană “Christian Tell” găzduiește Simpozionul “Arghezi, contemporanul meu”. Evenimentul începe la ora 17.00 și îi are drept moderatori pe Olimpia Bratu, Ion Popescu-Brădiceni și Ion Cepoi.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, Consiliul Local și Primăria Târgu-Cărbunești, Asociația Culturală ”Carmina Balcanica” și Liga Culturală ”Fiii Gorjului” și în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, organizează în perioada 25 – 28 mai 2017 cea de-a 37-a ediție a Festivalului internațional de literatură ”Tudor Arghezi”. Festivalul se adresează creatorilor de literatură şi exegeţilor în arghezologie din ţară, precum şi vorbitorilor de limbă română din comunităţile de peste graniţe, cu preocupări în domeniu.
În cadrul festivalului, vineri, 26 mai 2017, Biblioteca Județeană “Christian Tell” găzduiește Simpozionul “Arghezi, contemporanul meu”. Evenimentul începe la ora 17.00 și îi are drept moderatori pe Olimpia Bratu, Ion Popescu-Brădiceni și Ion Cepoi. Cu această ocazie, va avea loc lansarea numărului 2/2017 al revistei “Portal Măiastra”, la care se adaugă alte lansări de carte: Spiridon Popescu, Alex Gregora, Valentin Talpalaru, Ion Trancău, Mihai Amaradia, Ion Popescu-Brădiceni, George Drăghescu.
Festivalul ”Tudor Arghezi” reprezintă un omagiu adus unuia dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat literatura română de-a lungul timpului, adresându-se creatorilor de literatură şi exegeţilor în arghezologie din ţară, precum şi vorbitorilor de limbă română din comunităţile de peste graniţe, cu preocupări în domeniu, și contribuind astfel la stimularea pe criterii valorice a scrisului românesc contemporan, inclusiv pentru cunoaşterea şi promovarea operei argheziene, în ţară şi peste hotare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here