Biblioteca Judeţeană funcţionează cu deficit de personal

394

Dacă decizia de a reduce 25% din personalul instituţiilor va deveni certitudine, una dintre cele mai afectate va fi Biblioteca Judeţeană Gorj şi asta pentru că deja de câţiva ani lucrează sub efectiv. Nu mai puţin de 11 locuri sunt vacante şi încă două în curs de a se elibera, o eventuală reducere de personal lăsând instituţia fără acoperire pe diferite departamente.

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” are, în prezent, un total de 36 de angajaţi în condiţiile în care, potrivit normei, ar trebui să aibă nu mai puţin de 41 de angajaţi de specialitate, pe lângă personalul auxiliar. Potrivit directoarei, Olimpia Bratu, reducerea personalului în asemenea condiţii ar însemna o deficientizare totală a multora dintre departamentele instituţiei. “Oricum e deficit de personal în urma pensionării masive din ultimii ani. Au rămas multe posturi vacante cu atât mai mult cu cât în ultimii doi ani nu am putut recruta pe nimeni, toate posturile au fost blocate”, a declarat Bratu. Majoritatea posturilor libere sunt posturi de specialitate, doar două dintre ele se referă la personalul auxiliar. În scurt timp alte două posturi vor rămâne libere prin pensionarea a două angajate.

“Sper că se va face cu mintea”

Momentan, potrivit lui Bratu, nu a fost primită nicio înştiinţare oficială prin care să se anunţe faptul că va fi nevoie să se renunţe la angajaţi. “Nu ştiu ce se va întâmpla. Vom stabili criterii la momentul respectiv. Sper că reducerea se va face cu mintea”, a mai spus directoarea. Nici reducerile salariale nu îi prind prea bine pe angajaţii de la Bibliotecă. În prezent salariile acestora se încadrează între 700 şi 2 200 lei, ultima sumă fiind reprezentată, de fapt, de salariul managerului. De asemenea, cei şapte angajaţi auxiliari primesc, lunar, în medie, suma de 800 lei de fiecare, riscând să rămână cu minimul de 600 lei, în urma reducerilor salariale.

D.C.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.