Bianca de la Scoarţa a primit un nume

378
biancaLuna trecută vă relatam povestea unei tinere, pe numele Bianca, din comuna Scoarţa, care a ajuns la vârsta de aproape 18 ani şi încă nu avea o identitate, ea fiind găsită într-un tren pe vremea când era doar o copilă şi nu ştia să vorbească.

Fata a fost crescută în sânul unei familii de rromi din care făcea parte femeia care a găsit-o, micuţa putându-se astfel bucura de afecţiune şi de sprijinul unor părinţi. Problemele Biancăi au avut ecou, iar fata a primit de la autorităţile locale un nume de familie: Pavel.

Cum Bianca a devenit mama unui băieţel de 1 an şi 4 luni, nici micuţului nu i s–a putut stabili atunci o identitate atât timp cât mama nu avea acte. Prin urmare, autorităţile abilitate s-au mobilizat şi i-au oferit tinerei mame sprijin, demarând formalităţile necesare stabilirii indentităţii fetei. Vă reamintim că instanţa de judecată a dispus înregistrarea minorei în registrul de stare civilă al Consiliului Local al Comunei Scoarţa. Acum, prin dispoziţie dată de primarul comunei Scoarţa, tânăra se numeşte Bianca Pavel. De asemenea, s-a instituit curatela în persoana Gheorghiţei Căldăraru, mama adoptivă a minorei, pentru a o reprezenta pe Bianca în vederea obţinerii actelor de identitate. Deocamdată, Primăria Scoarţa a eliberat certificatul de naştere al Biancăi Pavel şi i l-a înmânat Gheorghiţei Căldăraru, urmând ca cele două să mergă la SPCLEP Târgu-Cărbuneşti unde să i se elibereze şi o carte de identitate tinerei.
Şi bebeluşul va primi o identitate
De la naşterea micuţului Biancăi a trecut mai bine de un an de zile, aşa că şi în cazul lui este vorba acum despre o înregistrare tardivă. Aşadar, după ce tânăra mamică va intra în posesia cărţii de identitate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va demara procedurile de înregistrare tardivă a lui Armando, fiul Biancăi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here