BEx și BPJ nu îl contrazic pe Dragnea în problema independenților Călinoiu și Ciocea

281

O declarație publică a lui Ion Călinoiu, legat de o potențială candidatură a sa la șefia PSD Gorj odată cu revenirea în partid, a impus explicații la vârful organizației. Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Anca Bordușanu, a specificat, ieri, pentru jurnaliști, faptul că independenții plecați din partid nu mai pot reveni în acesta, la baza deciziei în cauză aflându-se un articol din statutul partidului, dar și dorința președintelui PSD, Liviu Dragnea, de a se respecta cele prevăzute în acesta.

Statutul spune că cei plecați din partid pentru a candida chiar și independeți la alegeri nu mai pot reveni în PSD, în această situație aflându-se fostul președinte executiv Ion Călinoiu, dar și primarul de Bustuchin, Ion Ciocea.

Pentru a întâri cele stabilite în statut și Comitetul Executiv Județean al PSD Gorj, dar și Biroul Permanent Județean au decis prin vot că art.27, al.2 din actul de căptâi al partidului trebuie respectat ad literam. “Cele două organisme de conducere au luat act de prevederile statutare, mai exact de art.27, al.2, conform căruia cei care au candidat împotriva partidului nu mai sunt membri ai PSD. Persoanele în această situație nu s-au pus în discuție”, a specificat Anca Bordușanu. Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj a mai precizat că în ciuda faptului că şi statutul PSD stabileşte clar că toţi cei care candidează ca independenţi se autoexclud, chiar şi Liviu Dragnea, şeful PSD, s-a opus revenirii lui Călinoiu şi Ciocea în partid.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here