Bestiile comasează alegerile

427

traian-basescuZici bestie şi te gândeşti la tiran, la animalul, la omul crud cu apucături de fiară, la imbecilul rapace, la hrăpăreţul care devorează valori, suflete, vieţi. Tirania, arbitrariul, despotismul, foamea şi sărăcia au înglodat România.

Cu aceşti imbecili mincinoşi şi ignoranţi aşezaţi în jilţuri somptuoase în ţară avem jale, tristeţe şi angoase greu surmontabile. Să medităm, cu luare aminte, la vorbele lui I. Helia de Rădulescu: „Unde e tirania este iadul, pacea lipseşte. Numai tirania întărâtă inimile, numai ea amărăşte sufletele, numai ea aprinde urele”. Cu o neruşinată vigoare aceşti indivizi şi ipocriţi, PDL şi ai lor aliaţi, au relansat discuţia netrebnică despre comasarea alegerilor din 2012 tocmai în preajma discutării în parlament a firimiturii de proiect de buget pe anul care vine, proiect care va adânci sărăcia marii majorităţi a cetăţenilor României, va demola cultura, şcoala, instrucţia şi educaţia, va închide noi spitale şi va atenta, pe mai departe la sănătatea fizică şi spirituală, morală şi deontologică a semenilor noştri şi va mări câştigurile guvernanţilor nesătui.

Minusculul proiect de buget nu reuşeşte să urnească economia

Despre minusculul proiect de buget este greu de vorbit în câteva cuvinte, este, însă suficient să spunem că nu izbuteşte să urnească economia – deci să creeze locuri de muncă în investiţii productive, cu efecte de multiplicare a valorii adăugate. Cu comasarea alegerilor este mai simplu. Cum justifică Puterea amânarea alegerilor locale (încălcarea, cu neruşinare, a legii) până în ziua alegerilor parlamentare? Justificarea ipocrită, fundamentală, aceea cu care obedientul PDL crede că va convinge populaţia, este că se fac economii de circa 23 de milioane de euro, adică de circa un euro pe cetăţean. Argumentul este ridicol în primul rând din punct de vedere financiar: la această oră, din cauza incapacităţii Guvernului Bulă-Boc, sunt blocate peste 800 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Se mai pot adăuga aici sumele exorbitante pe care această nenorocită cooperativă le va risipi cu achiziţii megalomane ale administraţiei publice şi cu aşa-zise investiţii locale, inutile şi prosteşti, pentru primarii Coaliţiei şi clientela oamenilor de afaceri, care, la rândul lor, au sponsorizat PDL şi pe Zeus – Băselu la alegerile anterioare şi vor avea buget la discreţie ca să finanţeze, din belşug PDL (şi UNPR, şi UDMR) la viitoarele alegeri. Alte argumente ale acestei puteri demente, cum ar fi acela că vrea să-i scutească pe români de oboseala mai multor tururi de scrutin, sunt, ridicole şi puerile.

Comasarea alegerilor, mai multe avantaje pentru Putere

referendum_urnaDe fapt, comasarea alegerilor, prin prelungirea mandatelor actualilor primari, are mai multe avantaje pentru Putere. În primul rând, PDL, cu Bulă-Boc la conducere, ar putea să pună pe picioare o ciupercărie de false platforme politice, dirijate de diabolicul vaporean, care să zăpăcească electoratul, iar în timpul votului, alegătorul cu şase imprimate în mână (pentru primari, pentru consiliile locale, pentru deputaţi, pentru preşedinţi de consilii judeţene, pentru senatori, pentru consilieri judeţeni) să se lase manipulat de „sfaturile” şi „ademenirile” obedienţilor Puterii. Asta – dacă se duc la vot. Dar perfizii Puterii mizează şi pe creşterea absenteismului i pe impunerea voinţei „nucleului dur” al celor care sunt datori, sunt supuşi ori şantajaţi de oamenii Puterii, pe lângă cei cumpăraţi. În aceasta constă şi partea tăinuită, dedesubtul insistenţei pentru un singur tur de scrutin, pe principiul „Câştigătorul ia totul”. Principiul acesta o fi el valabil în sistemul bipartitismului, în care electoratul nu poate alege decât între doi candidaţi. Aceasta înseamnă „deficit de democraţie”, impostură, viclenie: între alb şi negru, între rece şi fierbinte. Se ştie, însă, că între două extreme există plurale nuanţe, de la centru şi spre stânga şi spre dreapta. În situaţia noastră, dacă din – să zicem – şase candidaţi, câştigă cel care a luat din primul tur cele mai multe voturi, înseamnă că el poate fi ales cu, să zicem, 18-20% din voturi, ceea ce, dat fiind absenteismul ridicat, echivalează efectiv cu vreo 7-8% dintre cetăţeni. Este evident că aceşti neisprăviţi inoculează şi dospesc nesiguranţă, asigură sărăcia şi dezastrul românilor pentru huzurul lor. Acestor batjocoritori de neam şi ţară li se potrivesc mustrările lui Adrian Păunescu.

„Hei, voi, analfabeţi cu mult noroc,

V-aţi pus pe ţară, să produceţi jale,

Să provocaţi incendii sociale,

De viaţa noastră să vă bateţi joc”.

Despre cât de delirant este proiectul Puterii, despre şmecheriile şi vicleniile pe care intenţionează să le urzească şi folosească ne lămureşte felul cum înţelege aceste alegeri organizatorul lor, semidoctul ministru al Administraţiei şi Internelor. Reţineţi, vă rog, doar atât: pentru alegerile locale, populaţia luată în calcul este cea de la 1 ianuarie 2012; pentru alegerile parlamentare (simultane cu cele locale!) baza de calcul este populaţia din evidenţa MAI la 31 octombrie 2011. Întrebare: câte buletine de vot se vor tipări?… Viclenia bestiilor este evidentă. Aceste canalii ne mint şi îşi bat joc de noi fără scrupule. Minciunile şi vicleniile acestor bezmetici duşmani ai României se identifică, uşor, cu trădarea şi ignoranţa, cu iluziile şi fanfaronada, cu îndreptăţirea nedreptăţii. Aceşti indivizi escamotează frivol adevărul cu imoralitatea şi demersurile lor bezmetice contra progresului şi civilizaţiei de români aşteptate.

Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here