Berica lui Bunilă – Anveloparea

349

bunila 002Criza adoarme raţiunea generând monstruozităţi sociale şi frământări care istovesc statul, mai ales pentru că în ţara noastră discordia a ajuns suverană.

Presupunând că fiecare parlamentar are o încărcătură de 10-20 de mii de voturi, rezultă că doar 160 de mii dintre cei 9 milioane de români afectaţi de măsurile de austeritate au avut reprezentare parlamentară, la votul pentru moţiunea de cenzură, fiindcă aceasta nu a trecut, lipsindu-i doar opt voturi.

Este posibil ca cei 160 de mii de români să aibă calitatea de a nu simţi efectele scăderii nivelului de trai, însă ce ne facem cu restul populaţiei. Printre cei 160 de mii, nu se regăsesc cei 200 şi ceva de parlamentari care au votat în favoarea moţiunii de cenzură şi nici cei care au confiscat bilele albe sau negre, introducând în locul lor bani, gumă de mestecat sau tablete de antinevralgic. Parlamentarii procedând aşa au dovedit că nu mai au dureri de cap.

Mulţimea nu a lipsit de la spectacolul votului, confirmând faptul că spectacolul politic nu poate exista fără figuranţi.

De fapt nimeni nu ştie ce s-a votat în parlament, cu excepţia unui singur om: Traian Băsescu. Pătura de jos, care s-a aflat întâmplător la balcon a fost cucerită de discursurile opoziţiei şi au uitat de viclenia şi făţărnicia parlamentarilor puterii, deoarece eu nu cred că aceşti aleşi nu au ştiut ce votează. Anveloparea salarială, diminuată prin tăierea fondului de salarii cu 25% înseamnă ca în ultimele 6 luni ale anului 2010 fiecare angajat să primească doar 50% din salariul lunar, iar pensionarii 70% din pensii. Isteria creată în jurul tăierilor de salarii şi pensii i-a căpiat pe protestatari şi totul s-a bazat pe naivitatea dar şi pe laşitatea şi nestatornicia mulţimilor. Mulţimile populare sunt oarbe, iar călăuzele lor nu pot pretinde să le conducă decât la ruină, pentru că fiecare lider de sindicat nu are habar de politică, dar doreşte din tot sufletul să se prisosească cu ea, să fie şi el ales, să intre şi el în istorie. Vă mai amintiţi unde s-a oprit traseul unor lideri de sindicat potrivnici puterii? – în puşcărie. Alţii au intrat în politică şi au ieşit din ea fără să aibă măcar un jurnal zilnic de trecere.

Vedem că, nimeni nu s-a gândit că fondul de salarii redus conform dorinţelor preşedintelui nu i-a preocupat pe liderii de sindicat, altfel s-ar fi înţeles că jumătate din acest fond a fost primit până în clipa de faţă, iar cealaltă jumătate, cea rămasă, se împarte în alte două jumătăţi, cei 25% pentru stat care reprezintă un sfert din total, iar restul salariu individual pe 6 luni. Astfel un salariat care primea lunar 2 mii de lei va primi 6 luni de acum încolo câte 1000 de lei pe lună, procentul aplicându-se identic de la mic la mare. Acesta a fost rolul celor 8 parlamentari care nu au votat pentru moţiune. Dar ştiţi ce înseamnă cifra 8? Înseamnă octogon, octet, octopus, adică cele 8 braţe ale caracatiţei. Ce legătură are această cifră cu un marinar, ar fi interesant de dezbătut, dacă oameni care s-au crezut inteligenţi şi reprezentativi nu au reuşit să descifreze înţelesul acestui mesaj şi s-au mulţumit doar să se dea în spectacol. Dumnezeu a creat spirite inegale, care nu ştiu ce să facă cu libertatea umană dar care nu pot lumina întotdeauna în întunericul mulţimilor, decât dacă sunt iniţiaţi într-un club restrâns al celor care ştiu de regulă despre ce este vorba. Pentru neştiinţă şi neştiutori este încă suficientă suferinţă de rezervă.

Concluzie: Nimeni nu suferă când dă votul celui care i-l cere, pentru că se eliberează de povara puterii personale , însă pentru suferinţa postumă votului are la dispoziţie toată viaţa lui.

Constantin BUNILĂ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here