Bergodi visează frumos: Craiova, în grupele cupelor europene

1583

Italianul Cristiano Bergodi (55 de ani) va antrena Universitatea Craiova până în vara anului 2021. Ultima oară la FC Voluntari (49 de meciuri), tehnicianul din ,,Cizmă” a avut apariţii de scurtă durată pe banca Stelei (13 meciuri), a Rapidului (17 meciuri în două mandate) sau a CFR-ului din Cluj (24 meciuri). A mai pregătit FC Naţional (19 meciuri), Poli Iaşi (17 meciuri) sau ASA Târgu Mureş (15 meciuri), iar în ţara natală le-a antrenat pe Modena, Pescara şi Brescia. Bergodi îi ia locul lui Corneliu Papură, plecat se pare după un conflict intern cu medicul echipei, Claudiu Stamatescu. Primul gând al tehnicianului italian este că Universitatea poate recupera handicapul faţă de CFR Cluj în acest sezon. Apoi, Bergodi crede că oltenii trebuie să acceadă şi în grupele unei competiţii europene. ,,Mai sunt 8 meciuri şi trebuie să dăm 100% pentru a reduce distanţa faţă de CFR. Sunt meciuri importante, dificile, dar Craiova are şanse la titlu. Cunosc bine jucătorii, îi ştiu foarte bine şi pe cei transferaţi recent, în iarnă pe Dan Nistor, pe Cosic spre exemplu, pe care l-am avut la Pescara, în Serie A. Lotul este bun şi eşti obligat să gândeşti pozitiv. Papură a făcut o treabă foarte bună şi încercăm să continuăm şi noi această treabă bună. Nu mă aşteptam să revin atât de repede în Liga 1, trebuie să recunosc asta. Pe undeva mă consider pe jumătate român, pentru mine România este a doua casă. Am avut şansa să antrenez în acest campionat bun şi să cresc”, a spus Cristiano Bergodi, la prima videoconferinţă ca antrenor principal al Ştiinţei. Italianul ştie că suporterii Craiovei sunt pătimaşi, şi speră să le ofere cât mai multe motive de satisfacţie. Noul ,,principal” a promis un fotbal ofensiv. ,,Atmosfera este senzaţională. Stadionul aici este foarte frumos şi atunci normal că se simte miros de performanţă. Condiţiile sunt foarte bune, organizarea la fel. Cred că am ajuns la echipa cea mai bine organizată în toate compartimentele, tehnic, administrativ. Nu ştiu cum o să fiu primit de fanii Universităţii Craiova, dar pot să spun că ei sunt nişte fani pătimaşi. Am simţit-o pe pielea mea când am venit aici cu alte echipe. Cred că fiecare antrenor sau jucător a simţit-o. Suporterii au împins mereu jucătorii din spate, ei reprezintă al 12-lea jucător. E foarte important ca Universitatea Craiova să ajungă şi în grupele cupelor europene. Primele trei locuri neapărat, după vedem ce se va întâmpla”, a mai declarat antrenorul.

Cârţu: ,,O alegere bună”
Simpatizant declarat al lui Bergodi, preşedintele Universităţii, Sorin Cârţu, a spus că tehnicanul are posibilitatea să se exprime la adevărata sa valoare. Oficialul clubului din Bănie a declarat că Bergodi nu trebuie judecat după perioada petrecută la Voluntari.
,,E alegerea pe care a făcut-o patronatul, au fost mai mulţi în viziunea noastră. Mie mi se pare o alegere bună, Bergodi e un antrenor cu ştiinţă bună a fotbalului şi în România are o carte de vizită bună, are carismă, e un antrenor respectat. E un antrenor care lucrează mult tactic şi încearcă să îşi impună filosofia despre fotbal. Toate echipele au avut o amprentă a stilului lui. Mie mi-a lăsat o impresie bună, faţă de toţi cei care au venit din Italia la noi să antreneze. Nu m-a dezamăgit la Voluntari. Mie mi-a plăcut ce a jucat echipa, dar a avut mult ghinion. Ultimele 8 meciuri le-a pierdut pe final, iar de multe ori echipa lui a avut iniţiativa. Pentru mine, aşa se etichetează perioada asta a lui la Voluntari, drept una plină de ghinion”, a apreciat Cârţu. Preşedintele clubului a declarat că şi în acest sezon obiectivul este clasarea pe primele trei poziţii.

Craioveanu: ,,M-a surprins numirea”
Directorul de imagine al oltenilor, Gică Craioveanu, mai are de aşteptat până va prelua banca tehnică a Universităţii. ,,Grande” a declarat că pe umerii lui Bergodi va fi o presiune foarte mare, dar antrenorul italian este capabil să le îndeplinească suporterilor visul cel mare: titlul de campioană a României. Craioveanu a dezvăluit că patronul Mihai Rotaru s-a consultat şi cu el în privinţa noului principal.
,,M-a întrebat despre profilul de antrenor. Toţi voiau un antrenor oltean! Mie-mi place de el, m-a surprins numirea lui Bergodi, dar este un antrenor care-mi place. Va avea mari probleme, aici suntem pătimaşi, presiunea va fi foarte mare, sper să reziste! Are experienţă, sper să ne ajute să luăm titlul după 29 de ani. De asta e şi presiune foarte mare. Are o şansă uriaşă, are cel mai bun proiect, cele mai bune condiţii,” a spus Craioveanu.Singurul trofeu câştigat de Cristiano Bergodi este Supercupa României, în 2007, alături de Rapid Bucureşti.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here