Berculescu îşi doreşte un rol mai important la CSM

542

Unul dintre cei mai importanţi jucători gorjeni din baschetul autohton, Camil Berculescu, nu este mulţumit în totalitate de rolul pe care l-a avut în precedentul sezon la CSM Târgu-Jiu. Baschetbalistul care a jucat în Liga Naţională la Cluj şi Craiova, consideră că ar da un randament mai bun dacă ar prinde mai multe minute pe parchet. Chiar şi aşa, Camil este mulţumit de ceea ce a realizat echipa şi spune că reuşitele colective primează. ,,Niciodată nu o să fiu mulţumit cu ceea ce fac, întotdeauna e loc de mai bine. Dar, privind realist, a fost o evoluţie foarte bună pentru echipă, nu neapărat individual. Nu m-am axat foarte mult pe partea individuală. Anii trecuţi, în Liga Naţională, am fost pus în rolul de suport. Nu am dat randament. Ştiu să îndeplinesc rolul respectiv, ştiu să fiu acolo, dar nu dau cel mai bun randament. Întotdeauna, de când m-am apucat de baschet, am fost un lider. Nu m-am regăsit în alte roluri. Asta am remarcat şi în sezonul trecut, în poziţia de suport nu am dat randament. M-a atras mereu să fiu pus în situaţiile care implică mai multă responsabilitate”, a declarat Berculescu.
Jucătorul de 22 de ani a primit mai multe oferte din LNMB. Berculescu înclină să rămână la Târgu-Jiu, dar negocierile nu s-au finalizat. ,,Sunt șanse foarte mari să rămân, dar încă nu s-a stabilit nimic. Am vorbit cu conducerea, vom vedea. Este un proces puţin mai lung, dar sperăm să fie ok. Mi-ar plăcea, în continuare, o colaborare cu această formaţie, dar sunt nişte factori care nu depind numai de mine”.Declarat cel mai bun ‘dunker’ la All Star Game-ul din 2018, Camil spune că şi-a regăsit plăcerea pentru baschet în campionatul precedent. Jucătorul gorjean este convins că formaţia din Târgu-Jiu se poate bate cu cele mai bune echipe din Liga Naţională, iar oamenii de aici au demonstrat acest lucru. Berculescu a spus că factorul financiar nu este întotdeauna garantul performanţei.
,,A fost un sezon care mi-a redeschis plăcerea pentru acest sport. Sunt oameni potenţi la Târgu-Jiu, asta mi-a şi plăcut. Au experienţă în Liga Naţională, au avut experienţe în Eurochallenge, unde este un anumit nivel. Considerăm că ne bazăm pe ei şi ei pe noi. În acelaşi timp, sper să crească foarte mult nivelul juvenil. Să facem trecerea respectivă mai departe. Sunt toate ustensilele necesare la Târgu-Jiu pentru a crește cota și nu cred că nu ar fi în stare echipa orașului nostru să facă față la acest nivel. Este posibil, nu totul se rezumă la bani. Vreau să fie o surpriză Târgu-Jiul, pentru că întotdeauna a fost aşa. Noi, la juniori, generația 1998, am fost o surpriză. Sper ca lucrurile să rămână la fel”, a declarat Camil.Cât despre obiectivul din sezonul viitor, jucătorul gorjean crede că trebuie să fie unul cât mai îndrăzneţ.,,Nu o să vin cu basme, dar e evident că trebuie să ţintim cât mai sus. E bine să ai un target, dar să nu te blochezi acolo. Dacă sezonul trecut ne-am îndeplnit obiectivele, acum trebuie să aspirăm la mai mult”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here