Berca şi-a dat cu stângu-n dreptu’, l-a ajutat şi Vâlceanu

265

Eduard BercaDeja este de notorietate faptul că Eduard Berca este ,,inocent” în politica desfăşurată de PDL la nivel de Gorj. Candidatul PDL la Primăria Târgu-Jiu nu ştie ce să facă, ce să zică, cum să comenteze ori cum să se comporte într-o situaţie de criză.

A gafat de altfel de nenumărate ori, dar a fost salvat, cel puţin în faţa presei, de Dan Vâlceanu, cel care îl manevrează ca pe o păpuşă, spunându-i ce să zică, cum să spună ori unde să facă campanie electorală. Omul nu ştie nimic, dar Vâlceanu le prea ştie şi are grijă să i le scrie chiar pe hârtie lui Berca, de care se aude că ar fi dat înapoi, la scurt timp după ce a fost propus candidat la PDL la Primăria Târgu-Jiu. L-a împins de la spate Vâlceanu, oare de ce?!

Imagine, pe informaţii eronate

Cel mai elocvent exemplu a ce şi cum se împiedică Berca, cu ajutor evident, s-a petrecut tocmai luni, când Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL, dar care mai nou taie şi spânzură în organizaţia risipită a portocaliilor, a decis rapid să îi facă imagine lui Berca. A anunţat presa să vină la o conferinţă urgentă, tema fiind inundaţiile şi o hotărâre de Consiliul Municipal prin care se spunea că s-ar fi tăiat banii pentru canalizarea în patru zone din oraş. Berca intră în forţă la întâlnirea cu presa şi mai că bate cu pumnul în masă spunând răspicat că primarul Florin Cârciumaru a întrunit o şedinţă extraordinară de Consiliu Municipal la care s-a aprobat pe şest hotărâre în cauză, proiect care aparţinea edilului, fără să-i invite la vot pe cei trei consilieri ai PDL Târgu-Jiu. Vâlceanu l-a susţinut de aproape arătându-se revoltat de nesimţirea celor care nu i-au chemat la şedinţă pe pedeliştii care, oricum, votează fără să cârnească cu ce vrea majoritatea.

Cum o reparăm?!

Joi, la conferinţa săptămânală normală a PDL Gorj, li se explică însă jurnaliştilor de către consilierul municipal Nicolae Daviţoiu că şedinţa, despre care făcuse polemică cei doi pedelişti, nici nu se ţinuse la momentul în care Berca şi Vâlceanu criticau de zor consilierii locali şi pe primarul municipiului. Mai mult, Daviţoiu explică faptul că el şi ceilalţi consilieri municipali ai PDL au chiar participat la şedinţă, el abţinându-se de la votul controversatului proiect de hotărâre, în timp ce colegii săi au votat pentru acest proiect. Practic, pedeliştii din Consiliul Municipal, nu au făcut deloc Opoziţie pentru proiectul în cauză, proiect care l-a dus pe Berca şi ai lui în campanie electorală tocmai la locuinţele inundate din Panduraşu. Dar ce mai contează asta, când presa a fost informată altceva tocmai de porta-vocea PDL Gorj şi de candidatul organizaţiei la Primăria Târgu-Jiu.

Conferinţele PDL, deliciul presei

De altfel gafele pedeliştilor la conferinţele de presă sunt un deliciu pentru ziarişti. Puţini sunt cei care se descurcă să spună ceva fără să fie contestaţi de reprezentanţii mass-media din Gorj. La fel s-a întâmplat şi joi, cum s-a întâmplat şi luni şi altădată. Se vorbeşte despre alţii dar pedeliştii au exemple şi mai bune în ograda lor. Nimeni nu se documentează şi vin nepregătiţi în faţa ziariştilor pe care încearcă să îi prostească. Nu a fost departe nici Mircea Şchiau, politician carismatic de altfel, dar care a declarat joi că la Scoarţa s-a făcut campanie electorală printr-un control oftalmologic realizat în primărie la cererea edilului liberal. ,,Şi la Făcăşeşti s-a făcut la primarul nostru” a recunoscut, în final, şi Daviţoiu, căruia nu i s-a părut că ar fi fost o problemă ca localnicii să aibă parte de un control medical. Nici nouă de altfel, poate să nu se realizeze în primărie. Şi cu siguranţă exemplele ar putea continua şi în alte localităţi unde aceste examinări medicale s-au făcut indiferent de culoarea politică a edililor. Tot Şchiau şi-a arătat revoltarea, pe bună dreptate, că edilii trecuţi la alte partide nu sunt suspendaţi din funcţii. Politicianul a spus că mai aşteaptă, deşi are la Prefectura Gorj, persoane numite în funcţii chiar de PDL Gorj. Şchiau mai are de aşteptat până la 11 iunie, atunci sigur se va rezolva problema cu primarii…

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here