Berca s-a temut de trădare dar a votat planul ,,street mall-ului” africanilor

639

Eduard Berca, preşedintele PDL Târgu-Jiu, totodată consilier municipal, şi-a prezentat presei, cu puţin timp înainte de şedinţa extraordinară de Consiliu Municipal Târgu-Jiu, temerile sale legate de mall-ul pe care sud-africanii vor să-l realizeze în capitala de judeţ a Gorjului. Asta deoarece Berca era aproape convins că mall-ul dorit de gorjeni nu ar fi unul similar cu cele existente în capitală ci va fi realizat pe un nou concept, adică în municipiu se va construi, în final, un ,,street mall”, care ar fi un fel de Complex Rodna de la Târgu-Jiu. Berca a spus că nu va vota PUZ-ul dacă proiectul prevede acest street mall, dar la şedinţă a făcut altceva.

Berca a prezentat, alarmist, presei faptul că la Târgu-Jiu ar putea să se construiască un mall diferit de cele existente în marile oraşe ale ţării. ,,Street mall este cu totul diferit de ce avem până acum. Eu sunt foarte curios să văd acest plan şi modelul de dezvoltare a acestui mall. Street mall este de fapt o parcare imensă iar de jur-împrejur are buticuri. Nu este noţiunea aia de mall cu şaptezeci de etaje, cu mii de metri pătraţi de magazine. Dacă va fi altfel.. ei trebuie să vină cu schiţă, să vedem cum se aşază el, mall-ul acesta”, a declarat Berca, înainte cu o jumătate de oră de a vota Planul Urbanistic Zonal(PUZ), legat de această investiţie.
,,Eu, personal, dacă este vorba despre un proiect de acest gen, cred că nu mai au raţiune declaraţiile primăriei că s-a zbătut să facă un mall. Că dacă este pe modelul de street mall avem de astea(sic!). E Rodna, este Păltinişul. (..)O să votez împotrivă”, a declarat Berca, la conferinţa de presă a PDL.
Ajuns însă în faţa proiectului Berca a capitulat şi a votat proiectul care privea PUZ-ul necesar mall-ului ce se va ridica la Târgu-Jiu. A făcut-o şi colegul său de partid, Nicu Daviţoiu, care a şi subliniat că municipiul are nevoie de această investiţie. ,,Este de bun augur” a declarat Daviţoiu, extrem de liniştit, în comparaţie cu Berca, cu privire la mall-ul ce se va ridica pe malul Jiului.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here