Bejinaru și Bejat, arest la domiciliu în continuare

286

Cei doi gorjeni judecați pentru proxenetism la Tribunalul Gorj de aproape un an de zile vor rămâne în continuare în arest la domiciliu, după ce o bună perioadă de timp au împărțit aceeași celulă. Aristică Benoni Bejinaru și Casian Muja Bejat au primit, ieri, de la instanță vestea prelungirii arestului la domiciliu, cel din urmă primind însă și acceptul magistraților pentru a pleca de acasă de două ori în perioada următoare, Bejat trebuind să își schimbe actele de identitate, dar și să ajungă la o pomană a unei rude.
„Încuviinţează inculpatului Bejat Muja Casian, să părăsească domiciliul în ziua de 13.11.2015, între orele 10.00 – 12.30, pentru a merge la poliţia municipiului Motru în vederea schimbării actului de identitate şi în ziua de 14.11.2015, între orele 11.00 – 16.00 pentru a se deplasa în localitatea Valea Perilor, comuna Cătunele, pentru a participa la pomana bunicului său. Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii Bejinaru Aristică Benoni şi Bejat Muja Casian”, a stabilit instanța de judecată, decizia de acum nefiind una finală. Inculpații mai pot cere Curții de Apel Craiova să le anuleze arestul la domiciliu, lucru pe care l-au mai făcut de câteva ori, fără să aibă câștig de cauză.
Cei doi sunt acuzați că până anul trecut în vară, când au fost arestați preventiv în urma unui flagrant, au obligat mai multe tinere din zona Motru, inclusiv minore, să se prostitueze în cluburi din țară și străinătate. Mai mult, Bejinaru era angajat ca lăcătuș la o carieră minieră din zonă și era pontat prezent, deși lipsea cu lunile, șefii săi beneficiind și ei de favoruri sexuale în schimbul falsurilor din condica de prezență.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here