Bebeluşul subnutrit a pierdut lupta cu viaţa

154

Starea deosebit de alterată a bebeluşului de şase săptămâni din localitatea Cătunele a condus la decesul acestuia. În ciuda eforturilor medicilor Spitalului Municipal din Craiova, micuţul şi-a pierdut viaţa. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au demarat deja o anchetă. Şi poliţiştii au început cercetările în acest caz, pe numele mamei minorului întocmindu-se un dosar penal.

Cazul bebeluşului din localitatea Cătunele, care a ajuns în acest week-end la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu având o stare a sănătăţii foarte alterată, a făcut înconjurul întregii ţări. Micuţul de doar şase săptămâni era subnutrit, după cum au stabilit cadrele medicale ale unităţii spitaliceşti menţionate. Bebeluşul a fost adus cu o ambulanţă de la spitalul din Motru, unde mama acestuia, în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat, sâmbătă dimineaţă, după ce a observat că micuţul respira tot mai greu. Pentru că starea sa era tot mai rea, reprezentanţii SJU Târgu-Jiu au solicitat de la Craiova o ambulanţă neonatologică, în care condiţiile de transport pentru astfel de situaţii sunt deosebite, echipajul medical preluând pacientul de două kilograme sâmbătă după-amiază. Medicii craioveni au făcut eforturi pentru a-l salva pe bebeluş, dar, din păcate, marţi aceasta a pierdut lupta cu viaţa, decedând.

Poliţiştii motreni i-au întocmit dosar penal mamei bebeluşului
La data de 3 noiembrie 2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiul Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că I.V., de 37 ani, din comuna Cătunele, judeţul Gorj, a pus în primejdie viaţa copilului său, în vârstă de 6 săptămâni, prin nealimentarea acestuia. În primă fază a cercetărilor, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Având în vedere starea gravă de sănătate a minorului, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Craiova, unde, în data de 6 noiembrie, a decedat. Reprezentanţii IPJ Gorj spun că „întrucât din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii de săvârşire a infracţiunii de omor, poliţiştii au înaintat dosarul penal întocmit în acest caz, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, competent cu soluţionarea”.

Anchetă demarată de DGASPC Gorj
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a demarat o anchetă în cazul bebeluşului subnutrit. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, „luni s-a constituit o echipă pluridisciplinară care s-a deplasat la locuinţa familiei în cauză şi în funcţie de concluziile raportului de la faţa locului se vor stabili măsurile ce se impun. Rezultatul anchetei se va stabili în următoarele zile”. După finalizarea anchetei se va decide soarta minorilor pe care familia bebeluşului îi mai are, fiind vorba despre trei băieţi şi o fată, cel mai mare dintre ei având doar 10 ani.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here