Bebeluș născut prematur cu probleme de respirație, transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Timișoara

6451

Un bebeluș născut prematur a fost transportat, vineri, de la Spitalul Județean de Urgență, cu un incubator, direct pe heliportul din municipiu. De aici a fost urcat într-un elicopter SMURD și dus, de urgență la Spitalul Clinic de Urgență din Timișoara.

,,Bebelușul s-a născut, joi dimineața, prin operație de cezariană, fiind o sarcină cu probleme. Medicii au hotărât să facă această intervenție, să-l scoată pe bebeluș pentru că era în suferință, lichid foarte puțin, cu restricție de creștere intra-uterină, prematur. Copilul nu s-a adaptat bine de la început, a fost cu suferință, dar, din păcate, simptomatologia s-a accentuat progresiv.
A fost pus, la noi, pe un sistem de ventilație, cu radiografii făcute și nu a fost în regulă respirator. Bebelușul având probleme respiratorii, o greutate de 2,30 kilograme, prematur, sarcină cu probleme, am considerat că avea nevoie de un ajutor de specialitate la un spital din Timișoara, Louis Țurcanu. Acesta este spitalul cu care noi colaborăm. Din nefericire, pe Craiova e mai greu. Ei sunt super aglomerați. Spitalul Clinic nr.1 deservește toată zona, dar la Timișoara sunt mai multe. Dacă se întâmplă ceva noaptea e mai greu, pentru că nu zboară elicopterele SMURD, asta pentru că nu au piloți”, a precizat șefa Secției de Neonatologie a SJU Târgu-Jiu, dr. Luminița Olănescu. Părinții bebelușului sunt intelectuali, iar mama acestuia s-a aflat la prima sarcină. Din nefericire, sarcina a fost una cu probleme. Se speră ca situația bebelușului să se îmbunătățească în spitalul din Timișoara.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here