Bebeluş cu sifilis, în Maternitatea Târgu-Jiu

142

maternitate-7Copilul adus pe lume, în urmă cu două săptămâni, la Maternitatea Târgu-Jiu de către o femeie din municipiu cunoscută pentru că oferea, contra cost, servicii sexuale pe raza judeţul Gorj a fost depistat cu sifilis.

Bebeluşul se află sub tratament, medicii intrând în alertă după ce au constatat că testul făcut copilului pentru această boală a ieşit pozitiv. Micuţul a luat boala de la mamă, care era în evidenţa persoanelor cu sifilis încă din 2007. Copilul va părăsi Maternitatea săptămâna viitoare.

Băieţelul prostituatei a fost depistat cu sifilis la scurt timp după naştere. Medicii se aşteptau însă la acest lucru deoarece mama a fost depistată prima oară cu această boală în urmă cu patru ani de zile. De data aceasta femeia a intrat sub tratament, la fel ca şi bebeluşul care a rezistat fără probleme tratamentului. “Copilul este bine, a luat în greutate. Se află sub tratament pentru sifilis şi am convins-o şi pe mamă să facă acelaşi lucru. El va ajunge la Protecţia Copilului săptămâna viitoare, şi va fi dat în plasament. Va mai fi urmărit timp de trei luni pentru a se vedea evoluţia bolii, în rest nu va avea niciun fel de sechele”, a declarat doctoriţa Camelia Roman, şefa Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean Gorj.

Mai are trei fraţi, unul născut tot cu sifilis

Copilul aflat încă în unitatea medicală mai are încă trei fraţi, toţi au ajuns însă sub aripa Protecţiei Copilului Gorj, toţi fiind abandonaţi de mamă. Doctoriţa Roman susţine chiar că cel de-al treilea copil adus pe lume tot la Maternitatea Târgu-Jiu a fost născut tot cu sifilis ca şi ultimul. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj aşteaptă ca bebeluşul să iasă de sub tratament pentru a stabili o comisie care va hotărî soarta bebeluşului, el urmând probabil să ajungă la un asistent maternal.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here