Baza de la Deveselu va funcționa sub autoritatea Comandamentului Forțelor Întrunite de la Napoli

745

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, care a avut marți o întrevedere cu amiralul Mark Ferguson, șeful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, aflat în vizită în România, a anuntat ca Baza de la Deveselu va fi operationala spre sfarsitul anului si va funcționa sub autoritatea Comandamentului Forțelor Întrunite de la Napoli.

Dușa a reafirmat că baza militară de la Deveselu constituie „o capabilitate defensivă” a statelor NATO.

El a precizat că, în cadrul întâlnirii avute cu Mark Ferguson, s-a discutat despre situația de securitate pe flancul estic al NATO și UE.

„Am subliniat amândoi, încă o dată, solidaritatea Alianței, cu referire la asigurarea securității în această zonă. Am subliniat importanța măsurilor stabilite la summitul din Țara Galilor, la nivel politic și militar. Am subliniat că România este o oază de stabilitate în zonă și am subliniat pilonii importanți de securitate ai României. (…) Am apreciat susținerea Comandamentului de la Napoli când s-a pus problema înființării în România a unui Comandament multinațional de divizie”, a declarat Mircea Dușa, la finalul întrevederii cu amiralul Mark Ferguson.

El a susținut că președintele Klaus Iohannis urmează să prezinte în Parlament Strategia națională de apărare, iar MApN va întocmi Carta Albă a Apărării și strategia națională militară care se va sincroniza cu măsurile de reasigurare ale NATO și UE pe flancul estic.
Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here