Băut și fără permis de conducere, dar cu dosar penal

329

La data de 09.07.2018, ora 07.45, o patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Strehaia, a oprit în trafic, pe strada Republicii, un autoturism înmatriculat în judeţul Gorj.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a stabilit că autoturismul era condus de către un bărbat de 30 ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul testării, i s-a solicitat şoferului să însoţească echipajul de poliţie la Spitalul Motru în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, moment în care acesta a refuzat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. 1 din C.p. şi art. 337 din C.P.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here