Bătută cu tocătorul de lemn. A scăpat cu avertisment!

1220

Un bărbat, de 52 de ani, din comuna Polovragi, a fost condamnat pentru violență în familie. Gorjeanul a primit doar un avertisment, neavând alte antecedente penale.
Agresiunea a avut loc în toamna anului 2019. Femeia a chemat poliția, după o ceartă mai serioasă cu soțul ei. Între cei doi existau, în mod repetat, neînțelegeri, pe fondul geloziei și al consumului de alcool.
După jigniri și vorbe aruncate la supărare, s-a ajuns la bătaie. Bărbatul i-a dat câteva palme soției, apoi câțiva pumni, a strâns-o cu mâinile de gât, după care a lovit-o în zona capului cu un tocător din lemn pe care l-a luat de pe masa din bucătărie.
Scăpată din mâinile soțului, femeia a fugit la părinții săi, aflați la câteva case distanță, și a sunat la poliție. Victima a fost transportată la spitalul din Novaci, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă a refuzat internarea și nu s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pentru a fi examinată medico-legal.
Împotriva soțului agresiv a fost emis ordin de protecție provizoriu de către organele de poliție, după care a fost sesizată instanța de judecată.
Gorjeanul a fost evacuat din locuința comună și obligat ca timp de două luni să păstreze o distanță de 50 metri față de victimă.
La instanță, femeia a spus că nu dorește să se împace cu soțul ei, cerând ca acesta să fie trimis în judecată pentru violență în familie.
Bărbatul a recunoscut agresiunea. A spus că a reacționat la nervi, după ce soția l-a provocat prin injuriile pe care i le-a adresat.
Judecătoria Novaci a decis, la sfârșitul lunii februarie, să renunțe la aplicarea unei pedepse, bărbatul primind doar un avertisment.
„Aplicarea sau executarea unei pedepse ar risca să producă mai mult rău, decât să ajute la recuperarea inculpatului, care nu a mai nesocotit până la acest moment legea penală, astfel că se poate presupune, în mod rezonabil, că cele întâmplate au reprezentat un incident izolat, posibilitatea de a mai săvârși în viitor infracțiuni fiind una foarte redusă”, a motivat instanța.
Victima nu s-a constituit parte civilă în proces.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here