Bătut de polițiști și jandarmi. Urma bocancului – pe fața victimei!

4917

Un bărbat din Țicleni, care lucrează ca brancardier la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute să ceară ajutorul colegilor săi după ce, anterior, trei polițiști și trei jandarmi l-ar fi agresat chiar în incinta secției de poliție.
Narcis Bobină are 36 de ani și nu a avut până acum probleme de natură penală, nefiind implicat în scandaluri sau eventuale infracțiuni. Recunoaște că sâmbătă seara băuse trei beri și erau un pic amețit, dar nu credea că va ajunge să fie bătut și internat la psihiatrie. El spune că nu a putut să achite consumația la un local din Țicleni, o pizza și berile, cu cardul, iar de aici ar fi început scandalul. Pentru că nu a avut cash, a fost scos afară de patronul localului, iar din stradă a fost preluat de polițiști și jandarmi. „Clubul era gol, că încă nu venise nimeni. Am plătit intrarea cu 10 lei, că încă mai aveam bani în buzunar.
Am luat un cocktail cu lămâie, iar apoi am dat comandă de pizza și bere. Mi-a cerut plata cu banul jos, iar eu nu mai aveam cash. M-a îmbrâncit de m-a scos din local, pizza și berea rămânând în interior. Eu eram în fund pe trotuar. Jandarmii erau la câțiva metri distanță, că acolo așteaptă în fiecare sâmbătă la acest local. M-au luat pe sus să îmi pună cătușele și să mă bage în Duster. Eu le-am spus că le dau actele, că aveam borseta.
Acum am văzut că nu mai am toate actele în borsetă. Îmi lipsește inclusiv certificatul mașinii, deși eu venisem pe jos, nu aveau ei treabă cu mașina. Nici permisul nu îl am. Eu am început să zbier când m-au urcat în Duster pentru că m-au luat mai rău ca pe un criminal. În secția de poliție m-au bătut cu picioarele pe față, în cap. Cred că mi-au dat cu ceva spray ca să nu văd cine lovește. Pe față am urmele de la încălțările lor, că mi-au pus piciorul pe ureche și obraz, aici, ca să nu mișc. Nu mai știu exact cum a fost că la ce chinuri am luat nu mai rețin exact. Apoi tot ei au sunat după salvare.
La câtă bătaie am luat, nu mai știu exact ce s-a întâmplat. În Duster cred că l-am mușcat pe un jandarm de un deget, că mi-a pus mâna pe gură și eu i-am prins degetul. Îmi era frică și așa am reacționat în acele momente. Mie nu mi-a luat nimeni o declarație, nu m-a întrebat nimeni nimic. Eu m-am trezit internat la secția psihiatrie că sunt recalcitrant. Cred că mă țin aici până fac vreun cheag la cap ca să mor și să scape ei basma curată sau mă vor scoate nebun. Cred că jandarmii m-au lovit cel mai mult. Polițiștii au stat în banca lor, dar erau acolo. Vreo două ore și ceva a durat de când m-au luat de la club și până am ajuns la spital. Nu-i cunosc, dar i-aș putea recunoaște. Aici, la spital, când au fost întrebați dacă pe fața mea e urmă de la bocancul lor, au spus că e urmă de la masă, că m-aș fi lovit singur, ceea ce, evident, nu e adevărat. Nu cred că s-au inventat mesele care să aibă urma bocancilor pe care îi poartă ei”, spune Narcis Bobină. El s-a plâns că inclusiv la spital a fost adus încătușat, nefiindu-i deloc ușor să suporte strânsoarea cătușelor. Ieri, Poliția și Jandarmeria au transmis, mai mult neoficial, că efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul de la Țicleni.
Patronul localului de unde a început totul a declarat că incidentul în care a fost implicat Bobină a fost surprins de camerele de supraveghere, imaginile fiind ridicate de polițiști, neputând fi făcute publice. „A venit băut, a mâncat, iar scandalul nu a fost că nu are bani să plătească, ci că era beat și voia în club. Eu mi-am dat seama că va genera scandal și nu am vrut să îl las. Voia să plătească zece brățări de acces și eu l-am trimis acasă. I-am spus că e beat, iar el a început să urle, după care l-am scos afară. De acolo l-au preluat jandarmii, el a dat cu țigările după ei, iar mai departe ce s-a întâmplat nu mai știu. Nu știu nimic altceva despre el. Pe la noi a mai fost, dar nu a făcut scandaluri, acum a fost mai rău, ca să zic așa. Eu cred că avea și halucinații, că zicea că îl urmărește primarul, că trebuie să îi cumpere țigări”, a declarat Robert Robedia, patronul localului din Țicleni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here