Batrână păgubită de ţigani cu 500 de lei

375
O bătrână de 72 de ani este ultima victimă a ţigăncilor care au furat anul acesta din gospodăriile gorjenilor fără să poată fi prinse. Ultimul incident de acest gen s-a produs la Aninoasa, victima fiind „convinsă” să le primească pe cele care aveau să o fure sub pretextul cumpărării de vin şi ţuică.

Bătrâna nu a observat nimic deosebit la femeile care i-au intrat în curte, una dintre ele reuşind să ajungă în casă, în timp ce celelalte o ţineau de vorbă.

Păgubita a observat de abia mult mai târziu că rămăsese fără 500 de lei pe care îi avea puşi deoparte pentru zile negre. Ea şi-a anunţat vecinii şi apoi Poliţia despre cele întâmplate, dar nu a putut să spună mai mult decât că maşina cu care au plecat hoaţele era înmatriculată în Dolj şi avea culoarea galbenă. Poliţiştii fac încă odată apel şi cu această ocazie, mai ales la bătrânii din mediul rural, să nu permită accesul în gospodărie persoanelor pe care nu le cunosc. Oamenii legii cer chiar să fie anunţaţi la 112 în cazul în care cineva observă astfel de „comercianţi ambulanţi”, experienţa din ultimul an arătându-le poliţiştilor că ori de câte ori persoanele respective apar într-un sat se produce şi un furt. De la începutul anului şi până acum aproape lunar au fost semnalate astfel de furturi, victimele fiind persoane în vârstă din mediul rural, cel mai mare prejudiciu fiind înregistrat în zona Turceni, unde dintr-o singură casă, hoţii au luat peste un kilogram de bijuterii din aur vara trecută.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here