Batavul Roman

351

Pandurii a mai bifat un transfer în Vestul Europei pe un drum deschis de Djakpa și urmat de Maxim și Nistor. Roman merge în Olanda pentru a da goluri pentru NEC Nijmegen.

Mihai Roman a fost cel care a forțat lucrurile, plecarea sa de la Pandurii fiind rodul dorinței sale exprese, spun cei din conducerea grupării gorjene. Narcis Răducan spune că a fost o decizie de grup în care a primat dorința jucătorului: “A fost o întâlnire la nivel de conducere, acționari, antrenor, președinte și asta a fost decizia luată. Primul întrebat a fost Edi, a fost de acord, am fost întrebați dacă mai stăm sau luăm banii ăștia, dar cum nicio ofertă scrisă în ultimele trei luni nu a depășit suma asta, am decis să-l lăsăm să plece. Asta a dorit foarte mult și jucătorul. Dacă nu dorea jucătorul foarte mult asta, nu ne-am fi grăbit, dar dacă jucătorul a zis că vrea cu orice preț să joace în Olanda, să-l ținem cu forța nu prea mergea și am dat OK-ul”, a explicat președintele Pandurilor care a fost drumul parcurs de la dorința jucătorului de a pleca până la transferul parafat luni.

Suma-i mică, procentul poate salva transferul!
Principalele transferuri făcute de Pandurii, exporturi către Vest, au adus sume mari în bugetul Pandurilor, sume care fac să pălească cei 350.000 euro încasați în urma plecării lui Mihai Roman. Narcis Răducan explică însă că aceasta a fost adevărata cotă a jucătorului, suma oferită de piață fiind cea care dictează transferurile, nu cele evaluate de statisticieni: “Suma de 350.000 euro vehiculată este cea reală. Nu știu să spun dacă este puțin sau nu, dar aceasta a fost suma totală oferită. Știu, suma pare mică pentru cel mai bun marcator român al sezonului trecut și pentru un jucător tânăr, dar acesta este fotbalul românesc, dacă nu există oferte mai mari de trei luni?… Este impresariat de Anamaria Prodan, a avut și alți impresari care s-au interesat, dar nimeni nu a venit cu o ofertă mai mare de banii ăștia”, a mai declarat președintele gorjenilor. E drept, Pandurii mai păstrează 15% dintr-ul eventual transfer al jucătorului, dar aceste procente pot însemna bani mulți care ar mai putea intra în vistieria echipei gorjene la fel de bine cum pot valora și 0 lei: “Dacă el ajunge fotbalist și va face performanță în Olanda, normal că vor mai veni bani, probabil o jumătate de milion, și se va ajunge la o sumă mai mare pe care am încasa-o pe el. Roman avea o promisiune că va fi lăsat să plece pe 600.000 euro, iar suma asta și cu procentul se cuantifică la ceea ce i s-a propus lui. Acum depinde de ce va face el, ne dorim foarte mult să reușească acolo, dar noi nu mai putem face nimic”, a mai spus Narcis Răducan.

Clauză de 20 de milioane la Știința lui Mititelu
Mihai Costea sau Florin Costea erau printre favoriții lui Adrian Mititelu pe când acesta mai avea echipă cu care să joace în Liga 1, însă nu ei erau cei în care patronul juveților avea cea mai mare încredere. Mihai Roman, care a apucat să joace foarte puțin la Universitatea Craiova avea cea mai mare clauză de reziliere pusă de conducătorul craiovean. Dacă Florin Costea avea o clauză de 12 milioane euro, fratele său mai mic era cotat la 15 milioane, cu cinci mai puțin decât credea Mititelu că ar putea obține pe “perla” echipei sale, Mihai Roman. Anii au trecut, Mititelu a pierdut toți jucătorii, iar clauzele sale sunt acum doar istorie, jucătorii valorând pe piață mult mai puțin decât visase fostul lor patron.
Mihai Roman, atacantul de 23 de ani vândut acum de Pandurii celor de la NEC Nijmegen cu 350.000 euro, a jucat în România pentru Universitatea Craiova, Petrolul, CS Turnu Severin, Săgeata Năvodari și Pandurii. În Liga 1, Mihai Roman a strâns 96 de jocuri și 26 de goluri, pentru Pandurii jucând 43 de partide în care a înscris de 20 de ori.

“Sunt bucuros că voi pleca în prima ligă olandeză şi cariera mea continuă traseul ascendent pe care mi l-am propus. Mulţumesc conducerii şi antrenorului că au înţeles dorinţa mea. Le doresc multă baftă băieţilor să ajungă acolo unde le e locul, în play-off, să facă fericiţi minunaţii noştri suporteri”, Mihai Roman, ex-Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here