Bătălie pe posturile de prorectori ai UCB: Babucea şi Ghimişi, contra Chiriţescu şi Enea

296

În perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, se desfăşoară campania electorală conform Regulamentului privind alegerea şi constituirea organismelor colegiale şi ocuparea funcţiilor executive în U.C.B. Cei doi candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de Rector, prof. univ. dr. ing. Luminiţa Popescu şi prof. univ. dr. Constantin Căruntu, şi-au pregătit şi propuneri pentru echipa managerială cu care doresc să conducă Universitatea în următorii ani. Contracandidaţii se întrec acum în propunerile pentru prorectori.

De joi, 30 octombrie, a început campania electorală pentru alegerea rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi” a aprobat, în data de 24 octombrie, candidaturile celor doi profesori  înscrişi în cursa pentru funcţia de Rector. În aceeaşi zi, atât Luminiţa Popescu cât şi Constantin Căruntu şi-au susţinut oferta managerială şi au prezentat propriile propuneri pentru echipa managerială.

Luminiţa Popescu îi vrea prorectori pe Babucea şi Ghimişi
În cazul în care va câştiga alegerile, Luminiţa Popescu doreşte să îi aibă alături, în echipa de conducere a UCB pe Sorinel Ştefan Ghimişi şi Ana Gabriela Babucea, primul în funcţia de prorector cu probleme de învăţământ cercetare ştiinţifică, asigurarea calităţii, iar Babucea în funcţia de prorector cu dezvoltare instituţională, relaţii internaţionale, gestiune economico-financiară. În locul său, la conducerea Facultăţii de Inginerie ar urma să fie numit Cristinel Racoceanu.

Căruntu defilează Enea şi Chiriţescu
Propunerile candidatului Constantin Căruntu pentru echipa managerială sunt: Constantin Enea – prorector cu probleme de învăţământ cercetare ştiinţifică, asigurarea calităţii şi Dorel Chiriţescu – prorector cu dezvoltare instituţională, relaţii internaţionale, gestiune economico-financiară. Dacă va câştiga el, Căruntu doreşte ca în fruntea Facultăţii de Inginerie să fie Dan Dobrotă. De altfel, întreaga sa echipă managerială conţine nume noi spre deosebire de persoanele nominalizate de contracandidata sa, care se regăsesc, în mare parte, şi acum în funcţii de conducere.  Campania electorală se încheie miercuri, 5 noiembrie, iar alegerile au loc pe data de 7 noiembrie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here