Bătălia pentru „Oraşul Reciclării”, sprijinită de elevi

262

Liceenii sprijină municipalitatea în competiţia „Oraşul reciclării”. Ei au dat o mână de ajutor autorităţilor, distribuind pliante târgujienilor, vorbindu-le despre importanţa acestui proiect şi cerându-le să se implice activ astfel încât Târgu-Jiul să fie declarat câştigător. Alături de elevi au participat la acţiune şi reprezentanţii Polaris.

Târgu-Jiu este unul dintre cele 32 de municipii înscrise în competiţia „Oraşul Reciclării”, ediţia a doua. Competiţia se derulează în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 şi are drept scop stimularea interesului pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Criteriile care vor sta la baza evaluării municipiilor ţin de calitatea serviciilor de colectare separată. Acest lucru înseamnă accesul populaţiei la containerele specializate de colectare selectivă, cât şi de orasul reciclarii (1)corectitudinea cu care sunt depuse în aceste containere. Liceenii au venit în sprijinul autorităţilor, distribuind pliante localnicilor. „Trebuie să ne gândim cu toţii la viitorul copiilor noştri, elevii mei din clasa a IX-a trebuie să se gândească la viitorul lor, eu i-am implicat încă de mici în acţiuni de implicare pentru protejarea mediului orasul reciclarii (2)înconjurător şi ce ne-a tentat foarte mult să luptăm pentru Oraşul Reciclării, pentru această competiţie este faptul că dacă va câştiga oraşul Târgu Jiu această zonă WI-FI, copiii are beneficia  şi e normal ca şcolile să se implice în acest proiect, a declarat Loredana Stoian, dirigintă clasa IX-a B CNTV Târgu Jiu.
orasul reciclarii (3)Alături de elevi, implicaţi în acţiune a fost şi reprezentanţii Polaris. “Noi colaborăm în continuare cu Primăria Târgu Jiu şi cu societatea EcoRom, avem amplasate eurocontainere în tot oraşul şi cantitatea de deşeuri reciclabilă a crescut favorabil în privinţa campaniei. În urma acestei campanii târgujienii colectează din ce în ce mai mult  selectiv. Am adunat până acum în jur de 20 de tone”, a precizat Cristian Dănescu, inginer de mediu Polaris Târgu Jiu.

Competiţie sub egida Ministerului Mediului
orasul reciclarii (4)Deşeurile şi gestionarea lor sunt o prioritate, dar şi o provocare, obligaţia reducerii cu 15% a deşeurilor depozitate fiind o misiune dificilă a autorităţilor locale, dar nu imposibilă. Eficienţa în domeniul serviciilor publice nu poate exista decât prin implicare, obiective comune şi strategii pe termen lung.
Cele 32 de municipalităţi înscrise în competiţie însumează peste 4 milioane de locuitori din totalul de 9 milioane care au acces la sistemul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.
Competiţia Oraşul Reciclării este realizată sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în colaborare cu Asociaţia Municipiilor din România şi cu Institutul pentru Politici Publice.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here