Bătălia continuă | Încep protestele! 20 de oameni, în greva foamei în fața ministerului condus de Raluca Turcan!

929

Bătălia pentru aplicarea legii 197/2021 continuă. Aceasta nu a fost pusă în aplicare iar minerii și energeticienii și-au pierdut răbdarea, după cum anunță liderii de sindicat din CE Oltenia.

Începând de astăzi, angajați ai Complexului Energetic Oltenia și sindicaliști din țară vor protesta în fața Prefecturii Gorj.
Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a anunțat printr-un comunicat postat pe pagina sa de socializare, că 20 de oameni vor merge în fața Ministerului Muncii condus de Raluca Turcan, începând cu data de 4 octombrie, dacă Legea 197/2021 nu va fi aplicată sau dacă ministrul nu va veni la discuții cu protestatarii.

PNL Gorj invită sindicatele la consultări, la sediul de partid!
Liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, a primit o invitație din partea PNL Gorj, la sediul partidului din Târgu-Jiu. Pe ordinea de zi figurează trei puncte: ,,Problemele generate de aplicarea legii privind pensionarea anticipată a angajaților din minerit și energie”, ,,Creșterea prețurilor la energie și oportunitățile pe care Complexul Energetic Oltenia le are în acest moment” și ,,Planul de Investiții și eficientizare a Complexului Energetic Oltenia”.
Referitor la această invitație, o parte a liderilor de sindicat consideră că prin aceasta, liderii PNL Gorj Dan Vîlceanu – actual ministru de Finanțe și ministru interimar al Transporturilor – și deputatul Gheorghe Pecingină, vor să ajungă la o înțelegere cu vechii lideri de sindicat din CE Oltenia și ,,să destabilizeze” sindicalismul și așa grav deteriorat.

,,Protestul oamenilor simpli”
Protestele vor avea loc între orele 16.00-18.00, în fiecare zi, începând de astăzi: ,,Vor începe protestele pentru aplicarea legii 197/2021, proteste organizate de oameni simpli care își doresc deblocarea acestei legii. Marile sindicate care au fost împotriva acestei legi au hotărât să aibă ei o întâlnire tot pe 20.09.2021, la care să hotărască ce este de făcut! Câtă încredere să ai în acești oameni care și-au ținut marea majoritate a membrilor acasă, neparticipând la proteste, făcând asta doar pentru ei sperând că această lege nu se va aplica, interesul lor fiind jucat la două capete: o dată, dacă se aplică legea este meritul lor, a doua variantă, dacă nu se aplică legea este câștigul lor rămânând cu membrii cotizanti!”, este mesajul unui salariat al CE Oltenia.

Pregătit de proteste până cînd legea va începe să fie aplicată
Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, inițiază astfel un al doilea protest, după cel organizat la începutul acestui an și care a ținut șase luni, până ce Legea 197/2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, Nicu Bunoaica a început să bată și la porțile partidelor de Opoziție pentru a cere sprijinul în aplicarea legii de pensionare anticipată, stând de vorbă cu liderii PSD și AUR.
Acesta a luat legătura și cu alți șefi de organizații sindicale din țară, atrăgând atenția că neaplicarea Legii 197/2021 îi va afecta peste 6.400 de angajați la nivel național. Bunoaica este hotărât să continue să protesteze și chiar să intre în greva foamei, alături de alți 20 de colegi, în data de 4 octombrie, în cazul în care singura revendicare, de această dată, este aplicarea legii 197/2021.

Manu Tomescu cheamă la acțiuni comune
Pe de altă parte, Manu Tomescu, liderul de la Termocentrala Rovinari, care a protestat alături de Bunoaica, timp de jumătate de an, continuă mobilizarea angajaților CEO, mergând în carierele companiei. Acesta este hotărât să declanșeze proteste de anvergură, tot pentru neaplicarea Legii 197/2021. ,,Luni, 20 septembrie 2021, mai multe sindicate din C.E.Oltenia se vor întâlni și vor avea o ședință pentru a discuta și stabili un calendar de acțiuni sindicale comune, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă în această perioadă salariații din companie. Liderii Sindicatului Energia Rovinari în frunte cu Constantin Mitrescu, au luat hotărârea de a propune celorlalți colegi din celelalte sindicate, începerea de acțiuni sindicale comune, pentru deblocarea și aplicarea urgentă a legii 197/2021, și vă asigur că Sindicatul Energia Rovinari va participa sau chiar va organiza proteste, și în cazul în care celelalte sindicate nu vor fi de acord să participe! Însă noi sperăm și ne dorim ca de data aceasta să fim toți, sau măcar cât mai mulți! Indiferent de sindicatul din care facem parte! Liderii Sindicatului Energia Rovinari respectă înțelegerea avută cu sindicatele minerilor și energeticienilor din țară, prin care am hotărât că vom stabili un calendar comun de acțiuni și proteste pentru deblocarea legii, în toate orașele unde locuiesc și muncesc mineri și energeticieni, și tocmai pentru că respectăm ce am vorbit, vom începe protestele de comun acord, la aceeași dată și la aceeași oră, pe care le vom stabili împreună cu colegii noștri din țară”, a anunțat acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here