“Bătălia Cărților” se apropie de final

284

“Bătălia Cărţilor”, concursul de lectură organizat pentru al doilea an consecutiv de către Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, se apropie de final. La una dintre secţiunile competiţiei au fost deja stabilite rezultatele. Câştigătorii celorlalte două secţiuni vor fi anunţaţi şi premiaţi luna viitoare.

Secțiunea “Cartea Anului” a concursului de lectură “Bătălia Cărților”, lansat în luna iulie şi destinat copiilor (11-13 ani) şi adolescenţilor (14-18 ani), a ajuns la final, cele două cărți care au primit de la participanți colanul cu 5 stele câștigătoare fiind: “Punte spre Terabithia”, autor Katherine Paterson, Editura Corint Junior, 2007 (categoria Copii) și “Hoțul de cărți”, autor Markus Zusak, Editura RAO, 2011 (categoria Adolescenți). Secțiunea “Cea mai bună fișă de lectură” este în proces de jurizare, iar secțiunea “Cititorul Anului” a ajuns la stadiul confruntărilor argumentative. Turnirul va avea loc în perioada 18 noiembrie – 2 decembrie 2015, într-un spațiu deschis pe pagina de Facebook a Bibliotecii, locul unde participanții vor arunca în luptă argumentele grele, susținătoare ale ideii “Convinge-mă să citesc!”. Confruntarea va avea ca scop incitarea și a altor combatanți la lectura celor două Cărți ale Anului. Rezultatele secțiunilor “Cea mai bună fișă de lectură” și “Cititorul Anului” pentru cele două categorii (copii și adolescenți), vor fi afișate pe pagina de Facebook a Bibliotecii și la sediul instituției, în data de 3 decembrie 2015, iar premierea câștigătorilor se va efectua cu ocazia sosirii lui Moș Nicolae (4 sau 7 decembrie 2015), pentru copii și în cadrul Galei Voluntarilor (15 decembrie 2015), pentru cititorii adolescenți.

terabithia1Despre concurs
“Bătălia cărţilor” este un concurs de lectură, organizat în ideea de a-i motiva pe copii şi adolescenţi să citească mai mult. Singura condiţie, pe care au trebuit să o îndeplinească cei care au dorit să participe la competiţie a fost aceea de a avea permis de intrare la bibliotecă. În momentul înscrierii, copiii şi adolescenţii au primit un carnet de lectură, în care li s-a cerut să puncteze fiecare carte citită din cele incluse în concurs, şi o fişă de lectură în care au trebuit să noteze impresiile despre cărţile citite.
Roxana Lupu

hotul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here