Bătaie de joc la CEO! Nutriționistul Mitrică, în Directoratul companiei!

4734

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) îi va numi, joi, pe Cosmin Ionuț Mitrică și Gigel Jianu în Directoratul companiei, susțin surse din interiorul producătorului energetic. Practic, în timp ce compania are un orizont de activitate tot mai scurt, ministrul Energiei, Virgil Popescu, își dă girul pentru promovarea unor liberali în conducerea administrativă. Membru în Biroul Politic Județean al PNL Dolj, Mitrică este pasionat de nutriție și a deținut, în ultimul an și jumătate, calitatea de membru, iar, ulterior, președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO. Gigel Jianu este vicepreședinte al PNL Gorj, fost primar al municipiului Motru, angajat, în prezent, ca inginer în cadrul Carierei Roșiuța.

Deși, în Raportul Consiliului de Supraveghere asupra activității de administrare a CEO, pe anul trecut, este inserat faptul că supraveghetorii, în îndeplinirea responsabilităților proprii de acțiune și supraveghere, au asistat procesul de nominalizare (recrutare și selecție) a conducerii administrative și executive a companiei (membrii Directorat, directori executivi), numirea persoanelor în conducerea CEO se face tot de la București, de la Ministerul Energiei, iar așa-zisa procedură de recrutare și selecție e doar o formalitate bine plătită de companie. Pentru completarea celor două poziții vacante în Directoratul CEO, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a lăsat pe ,,lista scurtă” doi liberali: Cosmin Ionuț Mitrică și Gigel Jianu.
Mitrică a aterizat în poziția de supraveghetor al CEO, în decembrie 2019, iar un an mai târziu acesta a devenit președinte al Consiliului de Supraveghere. Conform surselor citate, acesta s-a suspendat, miercuri, din calitatea de membru și președinte al CS, pentru ca acest organism să-l numească, joi, în Directoratul companiei. Singura legătură cu energia a lui Mitrică este aceea că e coleg de partid cu ministrul Energiei. Pasionat de nutriție, Mitrică a activat ca avocat, însă câștigurile sale erau de 15 ori mai mici, în comparație cu indemnizația de peste 100.000 de lei pe care a primit-o din postura de supraveghetor al CEO. Fostul primar al orașului Motru, liberalul Gigel Jianu, va fi și el numit în Directoratul CEO. Înainte să ocupe fotoliul de primar, Jianu a lucrat ca inginer la Cariera Roșiuța, acolo unde s-a întors, din toamna anului trecut, după ce nu a mai fost ales de motreni pentru un nou mandat. Jianu este și președinte al PNL Motru.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here