Bătaie de joc la adresa unui pacient septuagenar, internat la Dobrița dar transferat în Spitalul COVID! Bolnavul dus la o cură de oxigen, acum în stare critică

2286

Situație incredibilă în cazului unui pacient de 73 de ani, bolnav cronic, internat la Spitalul Dobrița pentru administrare de oxigen, dar, transferat la Spitatul Târgu-Cărbunești, pe motiv că ar fi ieșit pozitiv la testul COVID. Mai exact, pensionarul, potrivit familiei, a fost ținut zece zile, sub tratament, în unitatea medicală din Târgu-Cărbunești dar externat, culmea, mai mult mort decât viu, asta, deși aparținătorii spun că pacientul a ajuns la Dobrița pe picioarele sale, conștient. Mai mult, pensionarul a ieșit din spital, murdar, cu aceleași haine de zece zile, cu flexura pe mână, sub un pansament infectat, murdar, plin de sânge, și aproape inconștient. Aparținătorii cer acum explicații autorităților medicale, siderați de faptul că bătrânul a fost externat, la cerere ce-i drept, dar fără să îi fie eliberat vreun act medical și fără bunurile personale, acesta fiind pur și simplu pasat către o ambulanță care l-a adus, ieri seară, la Negomir. Starea bolnavului este critică.  

Gheorghe Pîslea, în vârstă de 73, din Negomir, bolnav cronic, cu multe probleme medicale, cu două preinfarcte la activ, cu o tuse seacă de patru ani de zile și cu insuficiență respiratorie cu vechime ajunge pe 3 iulie la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrița, pentru administrare de oxigen. Pacientul mai fusese în această unitate medicală și i s-a recomandat să revină, urmare a ameliorării problemelor de insuficiență respiratorie.

Cură de oxigen, transformată în coșmar! 

În concluzie, fiul îți conduce tatăl la Dobrița, omul fiind deplasabil, îmbrăcat în haine de stradă, conștiet că merge la oxigen, cu mâncare la pachet, cu pijamale și schimburi deoarece se știa că va rămâne acolo internat câteva zile, chiar două săptămâni. Pacientul este internat pe loc, dar, i se transmite fiului că i se va face testul COVID. Aparținătorul se desparte astfel liniștit de părinte și revine la mama sa, bolnavă cronic, diabetică de ani de zile, rămasă acasă, la Negomir.

A doua zi, fiul povestește că a plecat iar spre spitalul din Dobrița pentru a-i mai duce părintelui cele necesare, dar, află însă pe drum, sunându-l pe pacient, că acesta nu se mai află în spitatul respectiv, ci la Târgu-Cărbunești. Aparținătorul sună alarmat medicul în grija căruia își lăsase, cu doar o zi în urmă, părintele, și i se comunică faptul că tatăl său avea COVID. Medicul a motivat, în acest context, că nu a anunțat familia de rezultat, deoarece nu ar fi avut un număr de contact.

Neavând ce face, fiul acceptă situația și încearcă să ia legătura cu cei de la Spitalul COVID pentru a afla în ce stare medicală se află tatăl său, care avea mici mierderi de memorie. Telefonic i se transmite că pacientul se află acolo urmare a rezultatului la testul făcut la Dobrița și că i se vor face analize.

Pe parcursul zilelor următoare, fiul află că tatăl său este bine dar medicii au sesizat, totuși, că are alte probleme mai vechi de sănătate. După zece zile de internare, fiul, care încarcă să ia legătura cu tatăl și nu poate, simțind că acesta este într-o stare proastă de sănătate, se adresează spitalului cerând externarea bolnavului, deși ultimul test făcut în spital era încă pozitiv.

Externat mai mult mort decât viu

Duminică dimineața, fiul face cererea de externare la spitalul din Târgu-Cărbunești, în timp ce pacientul ajunge acasă la orele 19.00, cu o ambulanță.

Starea pe care bolnavul o prezintă la coborârea din ambulanță șochează însă familia. Gheorghe Pîslea era îmbrăcat în aceiași pijama cu care fusese la Dobrița, murdar, neschimbat, plin de sânge, încă cu branula pe mână, asta sub un pansament murdar.

Lucrurile oribile nu se opresc aici, bolnavul avea acul de la branulă îndoit sub pansament, în timp ce bătrânul era necomunicativ, neștiind nici măcar unde se află.

,,După zece zile de spitalizare într-o unitate specializată COVID, tatăl meu era era în ultimul hal. Murdar, neîngrijit, având în plasă încă pachetul cu care l-am dus la Dobrița, cu branula încă pe mână, într-un cuvânt, dezastru. Dacă îl mai lăsam câteva zile, probabil că eram sunat să îl ridic, mort, evident! Sunt șocat de situație, subliniez că nimeni din familie nu are COVID, nu avem simptome, asta deși mama este diabetică… Sunt revoltat că țara a fost trimis acasă fără niciun fel de act medical, nici măcar cu buletinul și cardul de sănătate pe care le-a avut la el, nici măcar cu hainele, ci doar cu pantofii. Parcă era un om al străzii… Mă întreb, în aceste condiții, spitalizarea într-o unitate COVID a fost pentru binele lui sau pentru răul acestuia, în timp ce serviciile din spital, la cum arată tata, lasă extrem de mult de dorit. Voi cere explicați conducerii spitalului pentru cele întâmplate, pentru că nu vreau ca această situație să se repete și cu alți bătrâni care poate nu au o familie care să fie preocupată de ei. Cred în continuare că tatăl meu nu a avut și nu are COVID. Mai mult, chiar regret că l-am dus eu să îl fac bine, la Dobrița și l-am adus în acest hal. Este în stare critică”, a declarant, îndurerat, Valentin Pîslea, fiul fostului  pacient al Spitalului Târgu Cărbunești.

Fiul pacientului vrea explicații și dovezi că tatăl său a primit o îngrijire adecvată și intenționează să se adreseze forurilor medicale superioare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here